facebook

У Франківську хочуть створити коворкінг для батьків і діток (ВІДЕО)

Для втілення цього проекту в життя група ініціативних франківчан вдалася до краудфандингу на американській платформі збору коштів. Також вони будуть вдячні за допомогу від зацікавлених у створенні коворкінгу співвітчизників.



Проект Фалькор створить можливість батьками та їх маленьким дітям спільно проводити разом час,вчитися та розвиватися.

Як це працює?

Часто жінки (а то й чоловіки, якщо вони доглядають малюка) під час декретної відпустки наче випадають із суспільної течії. Підгузки, дитяча їжа, хатні клопоти… Все настільки закручується навколо, що врешті крім цього нічого іншого й не бачиш.  Але й малюку, аби рости щасливим, теж потрібні і щасливі батьки, які радіють життю, отримують нові враження, люблять себе і навколишніх.

Коворкінг покликаний допомогти цій мамі чи татові вибратись за межі щоденної буденності. За час догляду за малюком навчитися чогось корисного і важливого, поспілкуватися з однодумцями, та й просто гарно провести час. І все це без відриву від дитини.

Декретна відпустка — прекрасний час, аби зростати разом зі своєю дитиною. Щоб тоді, коли прийде час відпустити дитину в садок, у душі не залишилось порожнього місця. А в голові думки — що далі, що я тепер робитиму, чим буду займатися, що я вмію. За роки сидіння вдома навчання забувається, практики ніякої, нових знань теж не густо. А жити ж далі треба. Декому, щоб самореалізуватися. А декому — щоб вижити. Проект дасть змогу жінці чи чоловікові за час декретної відпустки підготуватися до «виходу у велике плавання» морем життя.

Наразі багато батьків із дітьми до 7 років в більшості випадків не можуть собі дозволити відвідувати лекції, семінари, майстер-класи з тем, які їх цікавлять, адже такі заходи найчастіше відбуваються увечері або у місцях, не пристосованих для відвідування їх дітьми до 7 років.

Читайте також:  Цьогоріч у Криму побували 100 тисяч українців

Ще одна важлива умова — щоб поряд були однодумці, перед якими не потрібно постійно вибачатися, що ваш малюк хоче їсти і голосно про це заявляє. Чи що потрібно йому поміняти підгузки. Батьки легко розуміють одні одних, тому такий тип коворкінгу може стати для них гарною альтернативою постійних поїздок розважальними центрами без змоги присвячувати час ще й особисто собі, а не лише дитячим розвагам.

Ідея
Коворкінг для батьків з дітьми передбачає декілька зон:
– звичайний простір коворкінгу із робочими місцями
– простір для батьків, які прийшли із малюками, що лише починають ходити чи повзати (няня може в присутності мами чи тата доглянути за малюком, щоб вони могли присвятити час собі, але завжди бути поруч із дитиною та годувати її чи гратися з нею за першої нагоди)
– простір для старших дітей (2-7 років), де з ними досвідчені педагоги граються в сюжетно-рольові ігри та дають змогу вчитися взаємодіяти на прикладі гри з іншими людьми, дітьми.
– лекторій із мішками-кріслами, щоб батьки з малюками могли зручно вмощуватися та слухати лекції
– для дітей: туалет та невеличка ванна, бо трапляється різне
– кухня, де можна підігріти принесену з собою їжу, приготувати щось швидке, зрештою, просто випити чаю чи кави з печивом
– зручне розташування закладу, можливість залишити візочок, велосипеда тощо
– зручний графік роботи

Збір коштів

«Щоб зібрати необхідні кошти на створення коворкінгу для мам в Івано-Франківську ми вирішили наш проект подати на американську платформу спільнокошту Indiegogo. Тепер залишилась справа за малим – назбирати кошти, висловити вдячність бекерам та втілити задумане. Будемо вдячні за всі перепости та розповіді друзям. І, звичайно ж, за пожертвування на рахунок нашого проекту», — пишуть на своїй Фейсбук-сторінці ініціатори проекту.

Читайте також:  “Богиня сексу”: Леся Нікітюк підірвала мережу новим фото

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.