facebook

Нетаньяху: Угода з Іраном загрожує існуванню Ізраїлю

Ізраїль розкритикував домовленості західних країн з Іраном щодо ядерної програми.

1604504




Ізраїльський прем’єр-міністр Біньямін Нетаньяху в телефонній бесіді з президентом США Бараком Обамою заявив, що перебуває  в рішучій опозиції до домовленостей, досягнутих з іранської ядерної програми, повідомляє РІА Новости.

У ході бесіди Нетаньяху також зазначив, що остаточна угода, заснована на цих домовленостях, “буде загрожувати існуванню Ізраїлю”.

У Білому домі зазначили, що Обама в розмові з ізраїльським прем’єром заявив, що угода з іранської ядерної програми є істотним прогресом на шляху до міцної угоди, яка відріже Ірану шлях до ядерної бомби.

Обама також запевнив Нетаньяху в тому, що це рішення “дасть змогу гарантувати мирний характер ядерної програми” Тегерана.

Поряд з цим президент США підкреслив, що віддав розпорядження членам своєї команди щодо зміцнення співпраці в забезпеченні безпеки Ізраїлю.

Росія задоволена підсумками переговорів з іранської ядерної програми

 

Нагадаємо, у четвер, 2 квітня, в Лозанні міністри закордонних справ США, Великобританії, Франції, Німеччини, Росії і Китаю і глава МЗС Ірану досягли попередньої політичної рамкової домовленості щодо майбутньої угоди. Сторони сподіваються прийняти її до 30 червня.

Договір передбачає істотне обмеження можливостей Ірану з виробництва ядерної зброї в обмін на зняття з Ісламської республіки міжнародних санкцій.

Читайте також:  Криваве 1 вересня: стало відомо про страшну аварію зі школярами (фото)

Шукайте деталі в групі Facebook