facebook

В Московському патріархаті прокоментували висловлювання мера Івано-франківська у свій бік

Українська Православна Церква офіційно відреагувала на те, що Господарський суд Івано-Франківської області задовільнив позовну заяву виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради щодо виселення і повернення нежитлових приміщень, які орендує УПЦ МП на вулиці Чорновола, 6.

“Намагаючись відбирати у громади УПЦ Спасо-Преображенський храм, який знаходиться у центрі міста, мер Івано-Франківська прикриває свої дії популістськими, образливими лозунгами та обманом”, – йдеться у повідомлення на сайті УПЦ.

«Такі дії можновладця вказують на його упередженість, некомпетентність або ж свідоме маніпулювання свідомістю івано-франківців», – наголошується у повідомленні.


“Постанова Львівського апеляційного господарського суду від 02.11.2016 року у справі №909/932/15 на даний час оскаржена у касаційному порядку у Вищому господарському суді України, де і перебуває зараз на розгляді. У разі задоволення Вищим господарським судом України касаційної скарги Івано-Франківської єпархії Української Православної Церкви буде переглянуто і рішення, що винесене 24 січня”, — йдеться у коментарі прес-служби Івано-Франківської єпархії УПЦ.

“Тож заяви мера — передчасні, а форма їх подачі взагалі викликає подив та сумнів у компетентності та професіоналізмі очільника міста. Тим не менше, слова голови міської громади, включаючи лайку, цитують на сайті Івано-Франківської міської ради та поширюють представники місцевих ЗМІ”, – додають в УПЦ.

Православні віряни Прикарпаття в черговий раз нагадали меру, що, він використовує своє службове положення, порушуючи усі можливі норми та закони, в тому числі міжнародні, своїми діями «вносить ворожнечу та дестабілізує громадські відносини у багатоконфесійному місті.

Відтак віруючі, на чолі зі своїм єпископом Тихоном, закликали очільника міста поважати честь та гідність православних вірян.

Читайте також:  Карпатський мольфар відповів, скільки ще триватиме війна в Україні (відео)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.