facebook

Напад на університет в Кенії: кількість жертв наближається до 150

Бойовики могли захопити до 535 студентів.

1604488




Кількість жертв при нападі на університет на північному сході Кенії збільшилася до 147 осіб. Про це повідомляє Агентство з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій Кенії ввечері у четвер, 2 квітня.

За даними агентства Reuters, операція зі звільнення студентів завершена.

Водночас сомалійське ісламістське угруповання “Аш-Шабаб” продовжує стверджувати, що утримує значну кількість заручників у захопленому університеті міста Гарісса.

“Ми контролюємо університет і тримаємо багато заручників. Навколо нас багато мертвих тіл. Набагато більше, ніж вдалося винести”, – заявив представник угрупування Абдіазіз Абу Мусаб.

Зі слів міністра внутрішніх справ Кенії Джозефа Нкаіссері, близько 500 осіб вдалося врятувати, в ході перестрілки вбито чотирьох бойовиків. Всього в університеті навчалися 815 студентів, але невідомо, скільки людей було на території університетського містечка в момент нападу.

Бойовики “Аш-Шабаб” –  джихадистського руху, пов’язаного з “Аль-Каїдою”, заявили, що залишать в заручниках студентів-християн, а мусульман відпустять.

Як повідомляв Кореспондент.net, невідомі озброєні люди вранці у четвер, 2 квітня, атакували університет в місті Гарісса на півночі Кенії, коли більшість студентів, які проживають у гуртожитках на території кампусу, спали або приймали душ.
За матеріалами: Reuters,  BBC,  ТАСС

Читайте також:  Європа пливе, Штати горять, а людство страждає від усе нових хвороб: чому почастішали природні катаклізми і на що чекати далі

Шукайте деталі в групі Facebook