facebook

Закинутий Івано-Франківськ: як виглядає будинок, який слугує пристанищем для прогульників та наркоманів? (фото)

Холодні, темні коридори та обвалені стіни – так виглядає закинута будівля на вулиці Софіївка, 39.

Багато років тому розпочалося будівництво даного об’єкта, пізніше міська рада передала будівлю до спільної власності територіальних громад Івано-франківська для якнайшвидшої добудови під обласний перинатальний центр. Про це пишуть Версії з посиланням на Бріз.

Однак не сталося так, як планувалося – новий перинатальний центр збудували у мікрорайоні Пасічна, а об’єкт незавершеного будівництва на вул. Софіївка, 39 так і не був використаний владою за призначенням.

 

На момент передачі об’єкту у власність територіальних громад будівля була покрита дахом, до неї були підведені всі комунікації, готовність її сягала близько 80%, необхідно було тільки розпочати внутрішні та зовнішні оздоблювальні роботи. Але об’єкт передали на реконструкцію, під час якої зняли дах та чомусь раптово призупинили роботи.

 

Зараз недобудова залишається у занедбаному стані вже багато років. Коли саме розпочалося будівництво не зміг відповісти навіть заступник начальника управління капітального будівництва



Володимир Ковальчук
: “Коли почалося будівництво сказати не можу. Минулого року об’єкт передали на баланс міста, зараз розробляється проект на реконструкцію незавершеного будівництва під житлові будинки”.
Поки місцева влада вирішує питання щодо реконструкції, жителі вул. Софіївка та вчителі гімназії номер 3, яка знаходиться поблизу, скаржаться на постійне відвідування будівлі дітей та наркоманів. Всередині можна побачити багато ампул та шприців. Вчитель образотворчого мистецтва гімназії Галина Ярославівна каже: “У нас вже були скандали через цю будівлю, діти під час перерви часто туди ходять. Навіть були чутки про те, що там торгують наркотиками”.


Місцеві жителі кажуть, що були б тільки раді, якби будівлю знесли і побудували щось дійсно корисне для міста.
Натомість об’єкт незавершеного будівництва на вулиці Софіївка, 39, який не охороняється і будь- хто може його відвідати, слугує пристанищем для дітей, які прогулюють заняття та наркоманів.

Читайте також:  В Угорниках палає будинок

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.