facebook

Громада відстояла: на Коломийщині перевізники знизили вартість проїзду в одному з напрямків

Їздити громадським транспортом у напрямку Слободи стало дешевше.

На такий крок перевізники пішли після перекриття дороги мешканцями Рунгурів, пише “Дзеркало Коломиї”.
Як повідомляли, вчора біля сільської школи люди не пропускали громадський транспорт, обґрунтовуючи таке рішення різким підвищенням тарифів на проїзд.


Кажуть, й так ціни зростають на все, а є чимало сімей малозабезпечених. А буває, що з однієї сім’ї користуються громадським транспортом по троє осіб щодня. А це немалі витрати. У зв’язку з обуренням громади вчора у Печеніжинській ОТГ, куди входять Рунгури, відбулися збори із перевізниками.
Після довгої дискусії перевізники пішли назустріч громаді та знизили вартість проїзду.
Нагадаємо, з 19 січня цього року тариф зріс майже вдвічі – з 35 копійок за кілометр до 60.
Наприклад, з Коломиї до Печеніжина тариф зріс з 7 грн до 11 грн.
Від сьогоднішнього дня їздити у напрямку Слободи стало дешевше. До Печеніжина замість 11 грн проїзд тепер коштує 8 грн. До Рунгурів замість 13 грн коштує 10 грн, а до Слободи замість 15 грн тепер можна їхати за 12 грн. До Марківки та до Молодятина проїзд коштує 10 грн.
Як розповідає голова ГО “Золоті Леви Чорної сотні” Іван Григорів, який був одним з ініціаторів протесту, вже роками мешканці Рунгурів просили перевізників додати два рейси, бо автобуси відправляються щоразу забиті вщент, а з самого села не їздить автобус, мешканці користуються проміжним – зі Слободи.
Від сьогодні люди отримали два додаткових рейси, які відправлятимуть з Рунгурів щодня о 7:45 та 9:00 год. Також перевізники зробили пільговий тариф для студентів при пред’явлені студентського квитка: до Печеніжина для них проїзд коштуватиме 5 грн, до Молодятина, Марківки та Рунгурів – по 7 грн, а до Слободи – 9 грн.

Читайте також:  Майже вдвічі: вартість проїзду в комунальному транспорті Івано-Франківська хочуть підняти (ВІДЕО)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.