facebook

“Associated Press”: терористи призналися, що без підтримки російських військ на сучасних Т-90, вони б програли!

“Рассєйскіє ваєнниє” допомогли “апалчєнцам” взяти Дебальцеве AP

Російські військові



тренують бойовиків, крім того, втручаються у конфлікт на Донбасі під час важливих боїв, а потім швидко відходять, як це було в Дебальцеве”, – пише “Associated Press” і приводить признання багатьох бандитів.

Поїздки журналістів видання в тренувальні табори терористів, як наприклад в Єнакієвому, інтерв’ю з десятками бойовиків свідчать, що російські збройні сили очолювали деякі основні сепаратистські наступи, а потім відходили до того моменту, як їх присутність було помічено, пише видання.

Присутність росіян у східній Україні не назвеш незримим, вважає видання. “У той же самий час тактика недавно змінилася. Схоже, це зроблено для мінімізації російської військової присутності в рамках спроб схилити Захід до скасування болючих економічних санкцій“, – йдеться в статті.

Наголошується, що перед перемир’ям росія стала тримати менше своїх військ в Україні, але збільшила підготовку бойовиків, щоб переконатися, що вони здатні поводитися з сучасним російським озброєнням і обороняти підконтрольну їм територію. Associated Press наводить оцінки НАТО і незалежних російських вчених, які базуються в Лондоні, про кілька сотень рассєйських військових інструкторів у східній Україні.

Видання зазначає, що під час конфлікту і часто за кілька днів до спалаху бойових дій, вони бачили, як до 80 бронемашин з військовими і артилерією щодня їхали з боку російського кордону. Бойовики забороняли журналістам фотографувати колони, або їхати за ними.

Вожаки бандитів відмовляються обговорювати з журналістами про роль росії в конфлікті, але звичайні бійці підтверджують, що отримують одяг і амуніцію з РФ. Бойовики часто дякують росії за зброю, якою вони користуються. “На лінії фронту на захід від Донецька снайпер-терорист по кличці “Квадрат” хвалився своєю новою гвинтівкою з РоSSії. “Дядя Вовка нам допомагає“, – сказав він, вживши кличку президента Путлера “, – йдеться в публікації.

Читайте також:  Розкаяння убивць: “нехай би ідіотський «руSSкій мір» згорів!”. Але прозріння прийшло пізно...

А двоє із співрозмовників висловили подяку російським військовим за те, що приєдналися до них під час боїв, які без участі росіян вони б програли. Так, одним з боїв вони називають зіткнення під Дебальцеве. “Нам допомогли наші друзі. У них було все. Якби вони не прийшли в Дебальцеве, я не знаю, що б ми робили“, – розповів бойовик Андрій. За його словами, на відміну від його частини, де самою новою технікою був танк Т-72, у росіян були сучасні Т-90.

Андрій і інший боєць, Олексій, розповіли, що російські збройні сили змогли взяти укріпрайони українських збройних сил, за які бойовики тижнями безуспішно боролися. Коли Олексія запитали про присутність росіян під Іловайськ минулого літа, він відповів: “Всього пара танків пробилося”. “Але коли його запитали про росіян у битві за Дебальцеве, він оживився: “Я не буду цього приховувати: росіяни тут були. Вони увійшли і швидко пішли“, – розповідається в статті.
Джерело – http://bigstory.ap.org/article/df1222f1070a41f19dc649571a06b057/russias-role-ukraine-seen-shifting-training-rebels

Шукайте деталі в групі Facebook