facebook

Борги холдингу Фірташа перед Нафтогазом стягуються через суди – Коболєв

Частина заборгованостей хімпідприємств Ostchem перед Нафтогазом покривається газом.

1604941




Борги хімічних підприємств Ostchem Дмитра Фірташа перед структурами НАК Нафтогаз України примусово стягуються через суди, частина з них покривається газом, повідомив глава правління НАК Андрій Коболєв.

“Так склалося, що справи, передані щодо групи Фірташа, знайшли свій розвиток сьогодні. Сьогодні МВС відкрило кримінальну справу щодо примусового стягнення: частину ми стягнули в судах, частину ми забрали газом, інша частина призведе до кримінальної справи, яку було відкрито кілька днів тому, сподіваюся, вона допоможе”, – сказав він в ефірі Шустер Live на 112 каналі у п’ятницю, 3 квітня.

За його словами, велика частина боргів за поставлений компаніями Нафтогазу низці хімічних підприємств природний газ сформовані в минулі роки.

“Минула влада накопичила величезну кількість боргів. З покриття дефіциту НАК Нафтогаз України минулого року 2/3 – це проблеми минулих періодів, частинуз них ми поступово повертаємо, справи передані в прокуратуру”, – додав Коболєв.

Як повідомлялося, глава МВС Арсен Аваков 2 квітня повідомив, що розпочато кримінальне провадження за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами групи підприємств Ostchem.

Фірташ домовився з Газпромбанком про погашення боргу

За його словами, “дії посадових осіб підприємств ПАТ Азот, Рівнеазот, концерн Стирол, Сєвєродонецьке об’єднання Азот оцінюються як такі, що призвели до розкрадання у держави коштів на суму понад 2,3 млрд грн.”. За інформацією міністра, провадження відкрито за ст. 191 Кримінального кодексу України, частина 5 (розкрадання коштів в особливо великих розмірах).

Аваков проінформував, що МВС передає матеріали в Генпрокуратуру для процесуального керівництва і визначення підслідності.

Водночас Ostchem Дмитра Фірташа вважає безпідставними звинувачення Авакова на адресу його менеджерів. У Ostchem також повідомили, що борги держпідприємств перед азотноюгрупою Ostchem істотно перевищують борги заводів Ostchem перед держструктурами.
За матеріалами: Интерфакс-Украина

Читайте також:  Суд визнав депутата міської ради Віктора Синишина винним в корупційному правопорушенні

Шукайте деталі в групі Facebook