facebook

Уряд України запропонував відкрити архіви 1917-1991 років

Відповідний законопроект, розроблений урядом, зареєстрований у п’ятницю у Верховній Раді.

1604934




Кабінет міністрів України запропонував парламенту країни “відкрити архіви комуністичного режиму 1917-1991 років”. Відповідний законопроект, розроблений урядом, зареєстрований у п’ятницю у Верховній раді, повідомив її секретаріат.

Кабінет міністрів, зокрема, ініціював законопроекти про засудження комуністичного та нацистського тоталітарних режимів в Україні, заборону їхньої пропаганди. “Законодавчі ініціативи передбачають розсекречення досі абсолютно закритих архівів для простих громадян, зокрема і тих, що постраждали”, – зазначили в уряді.

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк звернувся до парламенту невідкладно прийняти законопроекти “про декомунізацію”. “Звертаємося до парламенту прийняти ці закони і заборонити комуністичну і нацистську ідеології як брати-близнюки, які є ідеологіями проти людяності”,- стверджував прем’єр.

Раніше, Україна передала Польщі зі своїх архівів понад 7,5 тисяч документів радянських спецслужб, що стосуються боротьби з польським антикомуністичним підпіллям після 1944 року.

Читайте також:  Ексклюзивний запис Кузьми Скрябіна про Парасюка: ви будете в шоці від його слів

Шукайте деталі в групі Facebook