facebook

У Львові приступили до серійного виробництва бронеавтомобіля “Дозор-Б”

До липня цього року планується виготовити 40 нових бронеавтомобілів.

1604922




На державному підприємстві “Львівський бронетанковий завод” розпочато серійний випуск українського військового бронеавтомобіля легкого класу з колісною формулою 4 ? 4 “Дозор-Б”. Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

За словами директора заводу Олександра Остапця, сьогодні перед колективом підприємства стоїть державне оборонне завдання: до липня поточного року виготовити 40 одиниць нових бронеавтомобілів “Дозор-Б”.

“Для виконання цього завдання у нас на заводі є всі можливості. Колектив повністю готовий до виробничого процесу. Для цього ми готуємо додаткове обладнання, набрали нових робітників, які пройшли певну підготовку і були допущені до виконання робіт. Тому завод цілком готовий і до значного збільшення держзамовлення з виробництва нових бронеавтомобілів”, – зазначив Остапець.

Керівник держпідприємства підкреслив, що передумови для коригування кількості “Дозорів” для виробництва є, адже Міністерство оборони запланувало додаткові кошти на закупівлю. Так, в 2015 році ця цифра може бути збільшена до 100 одиниць.

“Підприємство сьогодні працює у три зміни, адже, крім виготовлення нової бронетехніки, завод проводить відновлення та ремонт танків і БМП, а також танкових двигунів. Зараз у цехах знаходиться більше 30 одиниць БМП, які ми повинні до кінця квітня підготувати для відправки у військові частини ЗС України . В цілому, замовлень стало більше, проте займаємося тільки пріоритетними: для потреб, в першу чергу, армії, потім – для Державної прикордонної служби та Національної гвардії. Решта контрактів припинені”, – сказав Остапець.

У свою чергу головний інженер Львівського бронетанкового заводу Віктор Андрощук розповів про польові випробування “Дозору-Б”, які відбуваються майже щодня на полігоні Міжнародного центру миротворчості та безпеки Академії сухопутних військ.

“Вчора повернулися з полігону, де випробовували нову машину під час стрільби і на автодромі, – зазначив Андрощук. – До випробувань ми активно залучаємо фахівців Збройних Сил України. Навіть хлопці, які недавно прийшли у війська з мобілізації, мали можливість протестувати бронеавтомобіль. Відгуки вони дають позитивні. Машина зручна і добре поводиться як в польових умовах, так і на швидкості на автостраді. Щільний графік тестування нашого “Дозору-Б” дає нам можливість виявити найменші дрібниці в конструкції, які в подальшому можна вдосконалити і впровадити у виробництво”.

Читайте також:  Раду Євросоюзу очолив Люксембург

Відзначається, що в цілому фахівці бронетанкового заводу задоволені своїм новим виробом і вважають, що “Дозор-Б” цілком конкурентоспроможний на зовнішніх ринках, адже майже вдвічі дешевший своїх найближчих іноземних конкурентів.

Шукайте деталі в групі Facebook