facebook

У департаменті МВС України викрили тих, хто “кришував” борделі

Служба внутрішньої безпеки МВС України викрила злочинну схему “кришування” публічних будинків у Києві.

1604911




Цим займалися співробітники департаменту боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми. Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков на сторінці в Фейсбуці.

“Службою внутрішньої безпеки МВС повністю викрита злочинна схема, з якої очевидно: співробітники департаменту у Києві не тільки не боролися з проституцією та борделями, а навпаки – створили і систематизували кришування мережі підпільних публічних будинків і салонів. Ці брудні співробітники міліції налагодили грошовий потік в свої кишені – з проституції, кришуючи від “наїзду” борделі, займаючись організацією сутенерства, координуючи систему інтернет-сайтів з надання платних інтим-послуг”, – інформує голова МВС.

За його даними, задокументовані десятки учасників, сутенерів, “клієнтів”. Обсяг щомісячних “доходів” від повій для керівництва київського управління департаменту оцінюється оперативниками в сумі близько $ 350 тисяч.

“Вирішили більше не чекати – провели оперативні затримання, обшуки. Поряд з оперативними матеріалами спостережень вилучені докази, гроші, книги обліку, електронні та інтернет-файли, свідчення сутенерів і власників притонів – повністю викривають всіх учасників злочинної схеми”, – зазначив Аваков .

Він повідомив, що затриманий заступник начальника відділу департаменту по Києву підполковник Дмитро Ольховик; замначальника Київського управління департаменту підполковник Костянтин Слюсар зник і оголошений у розшук.

“Моїм наказом сьогодні звільнений з посади начальник департаменту Андрієнко – свідчення в рамках кримінальної справи стосовно нього перевіряються. Наказом міністра також звільнено з посади начальник Київського міського управління УБТЗЛ Ярослава Жука – міру реагування щодо нього в рамках розслідування оберуть слідчі”, – додав міністр .

Крім того, затримані і дають свідчення ще 4 учасники групи. Більшеніж до 30 учасників схеми застосовані різні ступені слідчо-адміністративних процедур з боку слідства, прокуратури. Слідчі дії тривають.

Читайте також:  Кубла організувала подружня пара: з’явилися подробиці викриття двох борделів в Запоріжжі

Раніше служба внутрішньої безпеки МВС спільно з прокуратурою Києва провели ряд обшуків і затримань в ДАІ столиці.

Шукайте деталі в групі Facebook