facebook

Зупинити істерику: фрази, які допоможуть батькам заспокоїти малюка

Коли у дитини починається істерика, багато батьків готові погодитися на будь-які його вимоги, аби тільки він заспокоївся. Але чи правильно це? І чи існує можливість уникнути істерики, не поступившись при цьому проханням крихітки?

Блогер Хізер Стейжер поділилася з іншими батьками декількома фразами, які, на її думку, діють безвідмовно. Про це вона написала на сайті YourTango.

Ти запитав — я відповіла

Уявіть собі діалог з дитиною:

— Матусю, можна ми купимо цю іграшку?

— Ні.

— Але у мене такої немає!

— Ти запитав — я відповіла.

Далі дитина може продовжити спроби домогтися свого, але завдання батьків просто повторювати цю фразу. Станьте на деякий час роботом.

Це питання не обговорюється


Знову уявляємо діалог з малюком:

— Мамо, можна мені піти в гості до друга?

— Ні, вже пізно.

— Ну, будь ласка, я ненадовго?

— Це питання не обговорюється

Все, що буде говорити ваша дитина після цієї фрази, вже не повинно мати значення. І ваше основне завдання — не вступити в дискусію.

Рішення прийнято. Якщо ти запитаєш знову, я вживу заходів

Припустимо, дитина просить подивитися під час обіду мультфільм. Спочатку ви нагадуєте їй, що у вашій родині під час їжі не прийнято дивитися телевізор. Далі, коли вона починає просити, говорите фразу «Рішення було прийнято. Якщо ти запитаєш знову, я вживу заходів». Після ще однієї спроби дитини вас умовити, оголошується вердикт: «Я сказала — мультфільм зараз дивитися не можна. Тепер його не можна дивитися весь день».

Розмова завершена

Діалог з дитиною:

— Мамо, можна я піду на вулицю?

— Ні, на вулиці йде дощ, а ти трохи застуджений.

Читайте також:  "Головна зрада герпесу": Супрун дала лайфхаки, як уникнути вірусу

— Але я одягнуся тепліше і візьму парасольку!

— Розмова завершена.

Далі, як і в разі фрази «Ти запитав — я відповіла», ви перетворюєтеся на робота.

Варто зазначити, що перший час істерики триватимуть. Будуть сльози, крики, незгода. Це нормальна частина процесу виховання. Але, якщо ви не будете поступатися, продовжуючи спокійно повторювати прийняте рішення, з часом дитина зрозуміє, що, якщо мама сказала «ні» — це означає «ні» і нічого іншого тут не мається на увазі.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.