facebook

У Дніпрі рибалки виловили “монстра”, занесеного в Червону книгу

Нещодавно в Дніпрі рибалки зловили страшного вигляду рибу-“монстра”. Виявилося, що це вид української міноги, занесеної в Червону книгу як такий, що зникає. Про це повідомляє “КП в Україні”.

Тварина має змієподібне слизьке тіло, на якому відсутня луска. На голові у неї розташовані три ока. Вона має моторошний рот із роговими зубчиками і гачками, який нагадує присоску.

Як зазначають вчені, за останні 30 років це лише другий випадок, коли людині зустрілася ця рідкісна риба.

“Українська мінога в водоймах має обмежене поширення: вона зустрічається в нижній течії річки Самара і в Самарській затоці Дніпровського (Запорізького) водосховища, також зазначається її присутність в річці Оріль”, – розповів іхтіолог Олег Маренков.

Експерт уточнив, що обміління і замулення річок позбавило цих найдавніших “рибоподібних” природних нерестовищ, внаслідок чого вони вкрай рідко зустрічаються. Проте, влітку 2016 року фахівцям повідомляли, що були спіймані дві міноги в Самарській затоці.

Існує міф, що цією рибою в давнину катували, витягаючи з жертви кров. Але це брехня, бо мінога не становить ніякої небезпеки для людини. А ось те, що вона вважається делікатесом, є правдою. Мінога за смаком нагадує м’ясо курчати. Проте через страхітливий зовнішній вигляд риби спробувати її наважується не кожен.

Читайте також:  У Чилі рибалки впіймали монстра (фото)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.