facebook

Франківські студенти- медики отримали власну велопарковку

Сьогодні біля центрального корпусу Медичного університету відкрили першу велопарковку для студентів-медиків любителів велоїзди.

HsmRDREX-5k


Захід розпочався з перерізання стрічки ректором університету та показового «правильного» велопаркування.

Як відзначив Микола Рожко, до ректорату з проханням розмістити велопарковку звернулись студенти-випускники, які є активними учасниками студентського парламенту ІФНМУ.

«Ми бачимо, що є проблеми з паркуванням велосипедів, тому наші студенти звернулись з проханням встановити велопарковку. Ми дуже раді, що діти тепер не носитимуть велосипеди на плечах чи не кріпитимуть їх до решіток вікон чи до дерев, а паркуватимуть їх цивілізовано. От зараз можемо бачити «першу ластівку». Якщо потрібно буде встановити такі парковки в інших місцях, в майбутньому ми також сприятимемо, щоб наші студенти мали найкращі умови. Цю велопарковку встановили за спонсорські кошти», – розповів Рожко.

За словами співорганізатора ідеї, студента 2 курсу ІФНМУ Андрія Лущука, задум полягав в тому, щоб таких велостоянок було багато, біля кожного корпусу медичного університету.

“Такі парковки також з’являться на Коновальця, на Мазепи, на Матейки та на Чукалівці – там, де є наші корпуси. Казначейство аж від жовтня тягнуло з виділенням коштів на цей проект, але все ж таки ми подолали бюрократію. Ця велопарковка обійшлась майже в 2000 гривень”, – розповів Андрій Лущук.

Після відкриття учасники заходу мали змогу відвідати презентацію велоспільноти ІФНМУ, обговорити інші проекти з розвитку велоруху серед медиків та прослухати лекцію про правила дорожнього руху для велосипедистів від ГО “Велосталкер”.

Читайте також:  На Прикарпаття приїде прем'єр-міністр України Володимир Гройсман

Шукайте деталі в групі Facebook