facebook

“ВІДКОСИТИ” не вдасться нікому: КОГО і КОЛИ заберуть в армію в 2017-му? Нововведення просто ШОКУЮТЬ!!!

На службу можуть також потрапити українці віком до 43 років, які закінчили військову кафедру.
В Україні вже через кілька місяців пройде призов на строкову службу в армію. Військова мобілізація, у Генштабі відзначають, що на даний момент не планується, однак у рамках призовної кампанії в армії заберуть тисячі українців віком до 27 років.


Кого і коли призвуть в армію

Призов на строкову службу в Україні проходить навесні і восени кожного року. Точнау кількість призовників на даний момент в Генштабі не називають. Однак, у весняний призов потраплять близько 15 тисяч українців. У минулому році в армію навесні закликали понад 16 тисяч юнаків, а восени – менше 14 тисяч осіб. Весняний призов проходить в Україні в травні-червні, цьому передує відповідна постанова Кабінету міністрів, в якому стверджують кількість призовників у кожній області та бюджет призовної кампанії.

Традиційно найбільше хлопців забирають з Дніпропетровської області (близько 1500 осіб), а найменше з частково окупованої Донецької області – більше 200 осіб. На службу в армію можуть забрати українців віком від 20 до 27 років (ті, кому виповнилося 18, можуть служити в армії на добровільній основі). В зону військових дій строковиків не відправлятимуть. Для солдатів і матросів, сержантів і старшин, які проходять строкову військову службу у Збройних Силах України та інших військових формуваннях України, термін служби складе до 18 місяців.

Для українців з вищою освітою магістра (спеціаліста), – до 12 місяців. До речі, у 2017-му в армію можуть забрати українців віком до 43 років, які закінчили військову кафедру. Служити вони будуть півтора року зі збереженням за собою робочого місця.

Читайте також:  В Україні додатково мобілізують резервістів: кого це торкнеться

Заклик українців з військовими званнями на службу, в тому числі, дозволить замінити тих контрактників, які приймуть рішення звільнитися. Як пояснила начальник управління комунікацій та преси Міністерства оборони Оксана Гаврилюк, на строковиків рішення закликати українців з вищою освітою і званням не вплине.

Як припускають в Генштабі, закличуть приблизно чотири тисячі українців, які закінчили військові кафедри. При цьому військкомати будуть враховувати сімейні обставини. “В даному випадку мова йде про офіцерів первинних посад у підрозділах на рівні взводу або роти. В даний час кількість таких посад обмежена, ми навіть теоретично можемо залучати менше відсотка від загальної кількості офіцерів запасу. Тому, тим офіцерам запасу, яким буде пропонуватися служба за призовом, скажімо так, пощастить”, – сказав він.

Кому належить відстрочка від служби:


Тим, хто має непрацездатну матір або батька або іншого родича. Має дитину віком до трьох років)

Самостійно виховує дитину без матері)

Має двох і більше дітей

Має вагітну дружину або жінку-інваліда

Є сиротою

Має тимчасові проблеми зі здоров’ям

Якщо брат служить у цей же час в армії і при цьому отримує освіту на денній формі )

Вчителям (на весь період роботи за спеціальністю)

Медикам (на весь період роботи за спеціальністю)

Священикам (на весь період роботи за спеціальністю)

Поліцейським (на весь період роботи за спеціальністю)

Підозрюваних в кримінальних злочинах.

Хто може отримати звільнення від призову в армію:

Непридатні за станом здоров’я

Молоді люди старше 27 років

Що загрожує за ухилення від призову

За ухилення від призову на строкову службу (ст. 335 ККУ) загрожує обмеження волі строком до трьох років.

Як зазначає юрист Юрій Зюгманд, на справі ухильниками “світить” умовний термін. При цьому адвокат нагадує, що по закінченню умовного терміну судимість знімається. Ті, хто проігнорував повістку в військкомат, не повідомив в комісаріат про зміну місця проживання, може заплатити штраф у розмірі 85-119 гривень. За повторне порушення – від 170 до 255 гривень. Відповідно до закону, роботодавці зобов’язані сповіщати військкомати про своїх співробітників призовного віку.(ч. 4 ст. 34 Закону України “Про військовий обов’язок і військову службу” від 25.03. 1992 р. № 2232-XII).

Читайте також:  Вже з 1 вересня: Які повістки масово роздаватимуть всю осінь

До речі, військова мобілізація на даний момент не планується. Так, сьому хвилю мобілізації планували провести ще в минулому році, однак звільнених у запас бійців замінили контрактники. Президент Петро Порошенко заявив, що в листопаді минулого року всі мобілізовані українці повернулися додому. Як кажуть в Генштабі, рішення про чергову хвилю мобілізації в цьому році може прийняти лише президент.

Однак до тих пір, поки ситуація на Донбасі кардинально не загострилася, такої необхідності немає. “Якщо відбудеться загострення і нам треба буде значно наростити чисельність Збройних сил, звичайно, ми не зможемо обійтися без мобілізації. Що дуже важливо, ми фактично побудували професійну добровольчу армію. В основі цієї армії – професіонал-контрактник. А добровольча вона тому, що контракт підписують всі тільки добровільно. Це не мобілізація, коли хочеш – не хочеш, треба йти і захищати свою країну”, – пояснив секретар РНБО Олександр Турчинов.

Виплати військовозобов’язаним скоротили

Згідно із законом про військову службу, призовникам покладена разова матеріальна допомога в розмірі двох прожиткових мінімумів. Батькам загиблого бійця покладена разова виплата в розмірі 772 тис., якщо українець став інвалідом на службі, він отримає від держави 231 тис. гривень. Ці виплати також могли бути в два рази вищими, якби в закон не внесли правки і не відв’язали від рівня зарплат.

Сама весняна призовна кампанія обійдеться бюджету в 40-45 мільйонів гривень (залежить від кількості призовників). Приміром, торік на одного призовника витрачали 2993 гривні, 2900 гривень – разова матеріальна допомога в розмірі двох мінімальних зарплат, і 93 копійки – гроші на підготовку і проведення самого призову. Тобто, на одного призовника військкомат отримував всього 93 копійки.

Читайте також:  Мобілізувати можуть будь-якого здорового військовозобов'язаного: Чому до армії беруть осіб, які не хочуть служити

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.