facebook

Прощайтесь із субсидіями: стало відомо у кого їх заберуть в першу чергу

Міністерство фінансів провело попередню перевірку всіх одержувачів субсидій і, відповідно до її результатів, багато громадян втратять соціальну знижку від держави на оплату комунальних послуг.

Найпоширеніша причина відмови у наданні субсидії полягає саме у придбанні майна на суму понад 50 тис. гривень, згадати про яку часто «забувають». Відтак, кількість претендентів на втрату субсидії перетнула позначку у сто тисяч сімей. Автори наголошують, що 185 тисяч родин зараз додатково перевіряють органи соціального захисту, тому кількість відмов у субсидії найближчим часом може зрости.

Як відомо, найпоширеніші причини, через які субсидію заберають це:

– Приховування реального показника заробітку,

– Покупка на суму, яка перевищує п’ятдесят тисяч гривень,

– Зростання рівня отримуваного доходу.

Громадянам, у яких змінився розмір офіційного прибутку рекомендують самостійно повідомити про це соціальні органи. Крім того, особи, які вийшли на пенсію та продовжуть працювати також зобо’язані відзвітувати про свої доходи.

Важливо зазначити, що з метою перевірки отримувачів субсидії, українців перевірятимуть спеціальні соціальні працівники: вони відвідуватимуть помешкання громадян та за підсумками візиту звітуватимуть про майнове положення субсидіанта.

Варто додати й те, що у майбутньому субсидії планують монетизувати. Таким чином громадянам дозволять самостійно визначатись із коштами, наданими на субсидію, мотивуючи їх до економії. Повідомляється, що на зекономлені кошти можна буде проводити утеплення будинків та квартир. Втім, є багато скептиків такої ідеї, які зазначають, що люди використовуватимуть кошти не за призначенням.

Читайте також:  “Синку, пробач мене, я не хотів”: на Рівненщині п’яний батько 10 разів вдарив маленького сина ножeм(відео)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.