facebook

9-річна дитина повісилася у ванній після крадіжки у супермаркеті: не витримала сорому (відео)

Дитину ледве врятували із зашморгу.

На Сумщині 3-класниця не витримала сорому й повісилася через крадіжку із супермаркету. Із того світу її повернули батьки та медики – дитина в реанімації й потроху приходить до тями, йдеться в ТСН.

Свідомість повернулася до 9-річної Софійки після триденної коми. Як опинилася в реанімації – дитина не пам’ятає. Мовчать про це й батьки. Вони знайшли тіло дитини у ванній і від шоку не одразу помітили рушник на шиї. Батько Ігор Яцун розповів:

Я зайшов, а вона стоїть, притулена до стіночки. Кажу, а чого ти мовчиш?

Він разом із дружиною Світланою й реанімував дитину. До лікарні дівчинку доправили у вкрай тяжкому стані. Лікар-анестезіолог Сумської обласної дитячої лікарні Олександр Лобанов пояснив:

На даний момент стан дитини стабільний, важкий, тому знаходиться ще в нашому відділенні.

Батьки розповідають, що вдень їм подзвонила знайома й розповіла, що двох дітей забрали до поліції. Ті, мовляв, украли в супермаркеті іграшки. Охоронці помітили це на камерах спостереження, а потім побачили дітей біля крамниці, які хизувалися іграшками. Загалом малеча винесли зо два десятки наборів на суму понад 500 гривень. Поліція, що прибула на виклик, зв’язалася з батьками дітей. Заступник керівника Буринського відділу поліції Станіслав Зіневич пояснив:

Щоб не було широкого розголосу, тому що саме місто невелике, всі одне одного знають. Для того, щоб ця подія не стала для дітей травматичною в психологічному плані.

Правозахисники ж вважають, що самі відвідини поліційного відділку могли перелякати дітей. Сергій Куриченко переконаний:

Сама по собі ситуація була стресова.

Адвокат Наталія Лебединець вважає:

Повинні все-таки були правоохоронці на місці дочекатися батьків з тим, щоб на дітей не створювати зайвий тиск.

Читайте також:  Як купити стаж для пенсії в Україні: ціна, умови і все, що потрібно знати

Лікар-психіатр Олена Балинська каже, що крадіжка, зізнання у скоєному, розмова з поліцією і осуд батьків – все пережите за один день стало мегастресом для дитини:

В цій ситуації, безумовно, не сварити дитину – неможливо. А сам виховний момент потрібно відтермінувати. Тільки згодом дитині треба розказати, що це юридично незаконно, що це аморально.



Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.