facebook

Іно-ЗМІ: Перемога України вже близько, РаSSєї потрібно протистояти з позиції сили!

“Нарешті! У Москви відвисла щелепа, коли прес-секретар Трампа заявив, що президент чекає повернення Криму Україні. Медового місяця з Дональдом, якого так чекала велика частина кремлівських прислужників, не сталося. І хоча у “Ватній імперії” можливо все що завгодно, схоже, роман з Америкою підійшов до кінця”, – йдеться у статті “Líbánky s Donaldem zřejmě nebudou” чеського Інтернет-порталу “E15.CZ”.


“Після перемоги Трампа, роSS-ЗМІ повідомили, що він зустрінеться з Путлером ще до інавгурації. Цього не сталося, і кілька разів анонсована зустріч й досі відкладається. Із захопленням писали про те, що Трамп негайно скасує антиросійські санкції. Але “лиходій” Маккейн заявив, що Конгрес зробить все, щоб цього не сталося. І незважаючи на обнадійливі сигнали, які подає радник Трампа Конуей, поки нічого не відбувається. Розміщення американських сил у Східній Європі зупинено не було.

Наразі невідомо, що принесуть найближчі тижні і місяці, але вже можна стверджувати, що слова, сказані в січні раSSєйським прем’єром Мєдвєдєвим, виправдовуються. Він заявив, що нова американська влада почне вибудовувати відносини з Москвою з позицій розуму. І варто було б задуматися над тим, наскільки обгрунтовані думки тих експертів, хто вважає Путлера правильним, послідовним і розумним лідером”, – повідомляє чеське видання.

У свою чергу, американський тижневик “Newsweek” публікує статтю Нолана Пітерсона “Is This How World War III Starts?” (“Чи саме так починається третя світова війна?” – ред.), який пише про свої останні відвідини Києва і, зокрема, те, що Хрещатик, як він зазначає, просто увішаний українськими синьо-жовтими прапорами. За словами Пітерсона, Україна є єдиною країною за межами США, де він бачив таке масове вивішування національних кольорів. Він зауважує, що у Києві видно багато червоно-чорних прапорів українських повстанців, які вели боротьбу з нацистами і “Красною” армією під час Другої світової війни. УПА, за словами Пітерсона, є згадкою про трагічну історію України. Це військо, яке опинилося між арміями Гітлера та Сталіна, вело боротьбу на вбивчих полях боїв, найкривавішої з усіх війн людства.

Американське видання вказує, що сьогодні Україна залишається на передовій тих самих ліній фронту Другої світової: “Ніщо не змінилося з часу укладення мирної угоди у лютому 2015 року. Більш ніж 10 тисяч людей загинуло і 2 мільйони осіб залишили свої домівки. Україна також має 20 мільярдів доларів збитків від конфлікту. Але й нічого не втрачено, як і нічого не здобуто. Війна не припиняється, але мрія українців про краще життя, вільне від пригноблення та корупції, також ще живе. І це вже і є перемогою українців!”, – зазначає Нолан Пітерсон.

Війна в Україні, за словами Пітерсона, стала дещо невидимою, таким собі тлом для повсякденного життя. Але, водночас, війна постійно присутня, навіть у дещо завуальованій формі. Це здається неймовірним, проте це правда. Війна й далі точиться в Україні, за кілька годин їзди на схід від Києва – танки, артилерія, ракетні постріли, снайпери, війна в окопах. І все це у Європі в 2017 році. Пітерсон підсумовує, що єдиним способом запобігти новій світовій війні – вірити, що ми можемо це зробити.

Крім того, як повідомляє “Deutsche Welle”, Німеччина повинна збільшувати видатки на оборону для того, щоб протистояти РаSSєї з позиції сили. “На жаль, РаSSєя за президента Путлера намагається кожного дня дестабілізувати Європу. Їй потрібно протистояти з позиції сили, однак щоб це не означало повернення до “холодної війни”, – про це заявив голова фракції у Бундестазі Фолькер Каудер.

©Natali – спеціально для “Український простір Прикарпаття

За матеріалами публікацій:

http://nazory.e15.cz/komentare/komentar-michaela-romancova-libanky-s-donaldem-zrejme-nebudou-1328998

http://europe.newsweek.com/nolan-peterson-how-world-war-three-starts-559670

http://dw.com/p/2YEuS

Читайте також:  З березня в Україні відчутно злетять тарифи на світло: опублікована інфографіка

Шукайте деталі в групі Facebook