facebook

Журналісти знайшли матір обгорілого під Дебальцевим бурятського танкіста

Мати танкіста-контрактника Доржі Батомункуєва, який обгорів у танку під час боїв під Дебальцевим в Україні, повідомила, що її син на даний час перебуває “на лікуванні у важкому стані”.



1428064251-9381

Про це пише місцеве видання Нова Бурятія.

За словами матері танкіста Сесегми Батомункуївни, ніякої допомоги з боку Міністерства оборони Росії “герою Новоросії” не виявляється. Також вона заявляє, що “він не давав ніяких інтерв’ю”.

Нагадаємо, в опіковому центрі Донецька народному артисту Росії Йосипу Кобзону (оголошеного в Україні персоною нон-ґрата), який представляє в парламенті Росії Агінський Бурятський округ Забайкальського краю, показали двох танкістів-бурятів, обгорілих в бою під Логвиновим.

2 березня 2015 року вийшло інтерв’ю Доржі Батомункуєва про те, як танкіст опинився під Дебальцевим.

Він розповів, що служить на контракті в російській армії, в 5 окремій танковій бригаді (Улан-Уде), військова частина № 46108. Був призваний 25 листопада 2013 року, в червні 2014 уклав контракт на три роки.

За його словами, керівництво заявляло, що відправляє солдатів на навчання, але вони прекрасно розуміли, що відправляються на Донбас.

«Ми всі знали, куди їдемо. Я вже був налаштований морально і психічно, що доведеться в Україну. Ми танки ще в Улан-Уде зафарбували. Просто на потязі. Зафарбовували номери, у когось на танках був значок гвардії – теж. Нашивки, шеврони – тут знімали, коли на полігон приїхали. Все зняти… з метою маскування. Паспорт у військовій частині залишили, військовий квиток на полігоні», – розповів Батомункуєв.

31 березня прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявляв, що публікації у ЗМІ фактів вторгнення російських військ в Україну не є доказами.

джерело http://www.unian.ua/war/1063406-jurnalisti-znayshli-matir-obgorilogo-pid-debaltsevim-buryatskogo-tankista.html

Читайте також:  На Луганщині міліція зупинила вантажівку "Нової пошти", що перевозила боєприпаси

Шукайте деталі в групі Facebook