facebook

Щоб підірвати кума в машині, не пошкодував тисячі доларів: львівські правоохоронці запобігли жахливому вбивству

42-річний мешканець Трускавця ретельно спланував вбивство свого 45-річного кума. Поліція вчасно дізналася про наміри чоловіка і зупинила його разом зі співучасником. Про це повідомляє PRESS-ЦЕНТР із посиланням на прес-службу ГУНП Львівської області.



Чоловік збирався створити радіокеровану вибухівку, яку хотів прикріпити до автомобіля своєї жертви і детонувати, коли та буде в салоні. Щоб змайструвати таку систему, звернувся до знайомого, який мав досвід військового сапера, запропонувавши йому тисячу доларів. Однак, чоловік відмовився і пішов до поліції, щоб повідомити, які жахливі речі замислив його знайомий.

Спільно з правоохоронцями був розроблений план дій з запобігання вбивству. Заявник створив муляж вибухівки, який передав кілеру, нібито передумавши. Той, у свою чергу, попросив 35-річного мешканця Дрогобича, який раніше був судимий за грабунки, розбої, викрадення, підпали та підриви, щоб він встановив вибухівку на автомобіль. Після цього чоловік дочекався, коли його кум сяде в автомобіль, і натиснув кнопку детонації на своєму мобільному.

Однак, вибух не відбувся, а натомість чоловіка заарештували на місці працівники внутрішньої безпеки батальйону поліції особливого призначення львівської поліції та СБУ.

За замах на вбивство чоловікам загрожує ув’язнення на термін від 10 до 15 років або пожиттєве. Правоохоронці з‘ясовують подробиці справи.

Читайте також:  На Калущині чоловік убив матір, бо та не дала грошей на горілку

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.