facebook

Як франківські водії-порушники намагаються уникнути штрафів за нетверезе керування автомобілем

В апеляційному суді області спостерігають різкий ріст оскраржень справ щодо покарання п’яних водіїв.
Лише у 2016 в цей суд надійшло 117 оскаржень, і в 35 випадках Феміда скасувала постанови. Про це повідомив Богдан Кукурудз, секретар судової палати з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду Івано-Франківської області,  пишуть Версії з посиланням на   «Галку»
Він додав, що зважаючи на серйозну міру покарання — штраф від десяти тисяч гривень та позбавлення прав на рік, водії не шкодують наймати дорогих і фахових адвокатів.

«Наймають по два захисники, як нам такі виявляють недоліки в роботі органів поліції…»

Суддя-спікер Апеляційного суду Володимир Гандзюк на прес-конференції першого березня перерахував основні причини, чому доводиться скасовувати славнозвісні протоколи по 130 статті.

“Часто є тільки поліцейський протокол і особа, яка заперечує. І коли ми переглядаємо апеляційні справи, інколи в нас немає можливості з’ясувати додаткові дані. Ми встановлюємо, що поняті – їх або немає, або адреси їхні не існують…Неправильно зафіксовані час і місце порушення. Є дуже великі сумніви щодо результатів проходження тесту на Драгері і інші моменти. Коли в особи питають — «Ви хочете проходити тест на Драгері?», і поліцейським кажуть – «недоцільно»: і він тут висловив свою думку, він же не заперечував про проходження, він просто сказав, що “недоцільно”. А його притягують до відповідальності, що він відмовився…”, – розповів Гандзюк.


Суддя зазначив, що поліціянти не завжди дотримуються всіх правил оформлення порушень.

“Добре зняти, показати по телебаченню, але юридична сторона інколи храмає, і ми змушені скасовувати такі постанови. Кількість їхня, скасованих є значною. Думаю, з часом навчаться працювати краще і поліцейські, і суди першої інстанції і будемо мати кращі результати”, – додав Гандюк.

Читайте також:  У Франківську обрали найкращого діджея області. ФОТО, ВІДЕО

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.