facebook

Знайшли в лікарні. Поліціянти вручили Марцінківу протокол “під крапельницями”

Адміністративний протокол, який працівники Управління захисту економіки (УЗЕ), не могли вручити меру кілька днів, нарешті дістався свого адресата. Ознайомився з ним Марцінків у лікарні, де реабілітує спину. 

Як розповіли у прес-центрі УЗЕ Марцінківу вручили адміністративний протокол за Ст. 172-7 Ч1, Ч2 кодексу України про адміністративні правопорушення — конфлікт інтересів. Йдеться про минулорічну березневу сесію міської ради, де мер не повідомив депутатів, що в питанні, за яке він голосував, є його особистий інтерес. Мова про кошти в сумі 25 тис. грн, які освоїв благодійний фонд, до якого має відношення мер, “Родина”. Тоді кошти виділялися на вуличний стріт-арт за мотивами творчості Франка.

Отже, працівники УЗЕ склали два протоколи: “про неповідомлення перед голосування про мотиви особистих інтересів”, “про участь у голосуванні, де є особистий інтерес”. Очільнику міста вкотре світить штраф.

Сам Марцінків таке полювання на свою особу вважає політичним замовлення владної верхівки. З цього приводу мер поспішив опублікувати повідомлення на своїй сторінці у фейсбук, додавши відео.

 

В УЗЕ такі звинувачення відкидають і пояснюють, що подібні протоколи складають ледь не щодня на інших чиновників. Оскільки мер — персона більш публічна, то й виникає подібний ажіотаж у суспільстві. Проте, перед законом рівні всі.

Нагадаємо, що це вже не перший адмінпротокол, який вручають меру правоохоронці. Сьогодні має відбутися суд, де розглянеться правомірність складення адмінпротоколу про не внесення в електронну декларацію зміни майнового стану. Марцінків запізно вніс в е-декларацію пункт про купівлю нового авто.

Читайте також:  На Набережній автомобіль збив 16-річну дівчину - потерпіла у лікарні

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.