facebook

Франція визнає ганьбу: за допомогу в анексії Криму Нацфронт отримав від Путлера 9 млн.євро!

Ім’я лідера французьких ультраправих спливло в листуванні, опублікованому днями хакерами з «Анонімного Інтернаціоналу». Французьке інтернет-видання Mediapart спробувало з’ясувати, про яку подяку



французам за “визнання” Криму йде мова в листуванні, і чи не є цим «респектом» російський кредит у 9 мільйонів євро, отриманий Нацфронтом у вересні 2014 року.

Листування, оприлюднене хакерами з «Анонімного інтернаціоналу», імовірно належить Тимуру Прокопенко, одному з колишніх лідерів прокремлівської «Молодої гвардії», а на момент листування чиновнику адміністрації російського президента, який був куратором з 2012 по 2014 роки ЗМІ, в тому числі й інтернет-видання. Другий автор листування – хтось «Костя». Як стверджує «Анонімний інтернаціонал», їм є Костянтин Риков, творець ряду прокремлівських інтернет-сайтів, один із засновників руху «За путіна».

Серед 40 тисяч повідомлень багаторазово зустрічаються смс зі згадуванням глави французьких ультраправих Марін Ле Пен. Усі вони написані в березні 2014, в момент організації “референдуму” в Криму.

Перший обмін інформацією між «Тимуром» і «Костею» відбувається 10 березня 2014:

«Кость, маріліпен можеш витягнути в Крим спостерігачем – вкрай потрібно, я сказав начальнику що ти з нею в контакті ????»
Відповідь послідувала через півгодини: «Я завтра спробую дізнатися».

Листування, що послідувала 11 березня, також опублікована на сайті Mediapart:

15: 20 За Марін. У них зараз виборна кампанія муніципальна, вона в турне. Сьогодні-завтра буде від Фронт Націоналя офіційна позиція по Криму. І розуміння готовності, чи зможе приїхати вона (що мало ймовірно) або хтось із її заступників … Увечері будуть подробиці …
15: 22 О! Це взагалі супер. Може вмовлять …

Далі «Костя» повідомляє, що «з нею ще МЗС поговорить», а також що Марін Ле Пен передала прохання з Росії своєму заступнику, Флоріанові Філіппо: «Філіпу сказала. Він задумався))). »

Читайте також:  Путін запевнив, що не вб’є Зеленського, - колишній прем’єр Ізраїлю Беннет

17 березня ім’я Марін Ле Пен знову виникає в листуванні:

15: 49 Марін Ле Пен офіційно визнала підсумки “референдуму” в Криму!
15: 51 Не підвела!
15: 57 Потрібно буде французам від нас який-небудь респект зробити .. Це важливо

Того ж дня, 17 березня, Марін Ле Пен, дійсно висловила своє ставлення до “референдуму” в Криму. Вона, зокрема, заявила: «На мою думку, результати “референдуму” незаперечні». Mediapart зазначає, що ці слова були «негайно розтиражовані багатьма російськими пропагандистськими сайтами за кордоном».

12 квітня Марін Ле Пен особисто приїжджає в Москву і зустрічається з Сергієм Наришкіним, а 18 квітня фінансова організація Cotelec, на чолі якої стоїть Жан-Марі Ле Пен, отримує з Росії через Кіпр перші два мільйони євро.

У вересні 2014 вже безпосередньо Національний фронт отримує кредит в 9 мільйонів євро від Першого Чесько-Російського банку, розташованого в Москві. На цей раз, нагадує Mediapart, посередником виступив євродепутат від Нацфронту Жан-Люк Шафхаузер.

У суботу, 4 квітня, Mediapart повідомляє, що в офісі асоціації, яка фінансувала кампанію Марін Ле Пен, пройшов обшук в рамках слідства за фактом фінансових порушень, розпочатого в квітні 2014 року.

Джерело – http://ru.rfi.fr/rossiya/20150404-marilipen-mozhesh-vytashchit-v-krym-nablyudatelem/

Шукайте деталі в групі Facebook