facebook

Це все пояснює! Мами учасників “МастерШеф Діти-2” розповіли всю правду про те, через що проходять юні кулінари (фото)

Нам завжди було цікаво – у яких батьків виростають такі обдаровані діти, що вже в шість років здатні здивувати досвідчених кулінарів своїми смачними штучками. Знайомтеся – мами юних “мастершефівців”, які прийшли на другий сезон проекту каналу СТБ .

Мама Тараса Панюти – Тетяна, Київ: “Сину дуже подобається Фріда Кало і Сальвадор Далі”

Тараса не запам’ятати було просто неможливо. Ще під час кастингу 9-річний хлопець показав, що його таланти тільки кулінарією не обмежуються. Він юний поет, письменник і фанат Тараса Шевченка.

“Шевченко – .. Дуже поетичний чоловік І ім’я у нього, як у мене тільки він Тарас Шевченко Григорович, а я – Тарас Панюта Валентинович”, – розповідав про себе хлопець і цитував великого поета.

До того ж юний кулінар ще й письменник: Пишу книжку “Подорожі космосом”, пригодницький роман “Тайга” про мого дідуся, де є і його спогади, і те, що я придумав. А ще працюю над “Пригодами фараона”.

Тарас так щиро радів всьому, що відбувається на проекті, що моментально закохав у себе глядачів. На жаль, Панюта довелося покинути проект “за сімейними обставинами”. Але навіть зараз, вже вдома, він продовжує працювати на кухні.

Виявляється, творче “я” у Тараса – від мами Тетяни Панюти. Вона заслужена артистка України, актриса Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка.

– Напевно, завдяки мені Тарас захоплюється мистецтвом і так добре знає творчість Шевченка. Ми ходимо по музеях, багато подорожуємо. Я йому багато розповідаю про культуру і живопис, – Тетяна зізнається. – Тарасу дуже подобається Фріда Кало і Сальвадор Далі. Ще він дуже багато може розповісти вам про Енді Воргола та Леонардо да Вінчі.

Читайте також:  Інтим по-українськи: чому і за чим так багато іноземців приїжджає в Україну?

За її словами, знімальний процес був для Тараса не в дивину:

– У нас – творча родина. Мій чоловік теж займається творчими професіями – він музикант, дизайнер, соціолог.  Загалом, ми знаємо, що таке зйомки. Але на проекті син всього добивався сам. Для Тараса це була ціла подія!

Мама Єви Філіпенко – Іванна, Київ: “Я сама запропонувала доньці взяти участь в проекті”

10-річна Євангеліна зацікавилася кулінарією три роки тому, але тоді вона готувала на кухні потай від мами, тому експерименти були не дуже вдалими. Пізніше Іванна почала вчити доньку різними рецептами. І зараз Єва, яка мріє стати кондитером, найбільше любить готувати десерти.

– Я прочитала про те, що буде кастинг, і подумала: чому б не спробувати? – Каже Іванна Філіпенко. – І чоловік любить готувати на грилі, і я готую. Ми любимо смачно поїсти. Єва обожнює готувати, дуже товариська, не боїться камер, і я запропонувала дочці спробувати. Єва із задоволенням погодилася.

Свого часу Іванна працювала в модельному бізнесі, але це було давно. А ось у Єви – це перший телевізійний досвід.

Мама Віки Підлепенської – Наталя, село Клепали, Сумська область: “Переживаємо, що може з’явитися зоряна хвороба”

Віка – сама господарська учасниця проекту. Дівчинка з села, і у її сім’ї є город і своє господарство: корова, теля, свині, кролі, качки, кури … Ощипати курку? Легко!

Для юної кулінаркі телепроект – шанс розвинути свій талант і стати професійним кондитером, про що вона мріє.

– Сім’я у нас велика: чоловік, я, Віка, наша найменша дочка Варя і наша бабуся, – каже мама 12-річної дівчинки Наталія Підлепенська. – Ми тримаємо велике господарство. Віка з самого дитинства захоплювалася кулінарією: то їй пиріг спекти хочеться, то ще що-небудь. А коли побачила інформацію про кастинг на перший сезон “МастерШеф Діти”, то дуже загорілася проектом. На перший сезон Віка не пройшла і дуже тоді засмутилася.

Читайте також:  Названо об'єктивні причини, чому жінка не хоче сексу



Жінка вважає, що участь в “МастерШеф. Діти” уже сильно вплинуло на Віку.

– Вона подорослішала на проекті, багато чому навчилася. Як закінчиться шоу, хоче піти вчитися в кулінарну школу. Звичайно, ми переживаємо, що може з’явитися зоряна хвороба. Але постійно ведемо з нею бесіди, щоб вона не зазнавалася. Хочемо, щоб Віка залишалася собою, не думала про себе краще, ніж про інших. Село наше невелике, і їй і так вже багато хто заздрить, навіть не приховують цього, кажуть прямо в очі. У школі всі раді за неї, але в основному це – заздрість.

Віка у нас лідер, відмінниця, займає перші місця в олімпіадах, співає і сольно, і в хорі. А тут ще й на СТБ потрапила. Звичайно, буде заздрість.

Мама Віки визнається, що і сама, коли побачила доньку по телевізору, не змогла стримати сліз:

– Але у мене були сльози радості, гордість за Віку, адже це моя дитина, і вона потрапила на такий великий проект. Родичі теж дзвонили після першої програми і плакали від щастя.

ДО РЕЧІ

Де живуть учасники?

Під час проекту всі учасники живуть разом з батьками в готелі недалеко від знімального павільйону. Вся побутова частина (проживання, харчування, проїзди) на час зйомок забезпечується за рахунок проекту.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.