facebook

Священик написав про 8 березня текст, який зібрав тисячі лайків у мережі

Усіх православних чоловіків-активістів можна поділити на дві основних категорії. Одні вважають, що жіночий день – 8 березня, і нічого тут змінювати не потрібно. Інші мають особисту неприязнь чи то до євреїв, чи тодо Клари Цеткін, але своїх дружин і дівчат принципово не шанують в період між 7 і 9 березня.

Головний аргумент таких людей простий у своїй наївності: «Давайте дарувати своїм жінкам квіти та робити приємне не лише один день у році, а завжди». Дуже часто саме ця фраза офіційно вручається жінкам замість подарунка.

Як головний спеціаліст у питаннях сім’ї та шлюбу на цій сторінці, зараз я вам розповім про те, як повинно бути насправді.

Власних дівчат, і тим більше дружин, і тим більше матерів своїх дітей чи рідних мамів, необхідно шанувати постійно. Тому, коли мене запитують, коли краще святкувати в березні чи на Жінок-мироносиць, я звичайно ж, відповідаю: – як мінімум – двічі! Як мінімум!

Аналізуючи розподіл обов’язків у середньо-статистичній сім’ї вчені з’ясували, що чоловіки, зазвичай, виконують близько 60 % своїх безпосередніх обов’язків. Натомість, знаєте скільки жінки? 370%! Отже, щоб не робили чоловіки для того, щоб висловити свою вдячність жіночій статі за всю їх турботу та ласку, цього все одно не буде достатньо. Якщо брати у відсотках, то догляд за паралізованим виглядав би десь так само, як виглядає догляд жінки за своїм цілком здоровим чоловіком!

Я вже не говорю про нормальні, «високі» стосунки, коли варто робити приємні речі людині не тому, що ми є її боржниками, чи вона є нашою боржницею, а просто тому, що ми її цінуємо та любимо.

Дуже рідко коли чоловік може для нормального біологічного існування обійтися без допомоги «слабкої статі». Здається, ця фраза вже більше пасує сучасним чоловікам, з яких все частіше виростають Кончіти Вурст ніж традиційні, авторитетні господарі свого дому. А хіба слово «холостяк» у нашому лексиконі не є близьким по значенню до слова «бомж»? Хіба словосполучення «старий холостяк» не малює у вашій уяві антисоціальну особу в запраній сорочці, подертих шкарпетках і тижневою щетиною?

Читайте також:  Церковні війни: в прикарпатському селі парафіяни два тижні не пускають у храм священиків (фото + відео)

Без пари сучасна людина деградує. Будь-яка. Тому, так само, як не можна переоцінити значення адекватного партнера в житті, так і не можливо перехвалити його за те, що він є, і намагається робити наше життя хоч на йоту кращим.

Так от, до чого я це все веду. Мені завжди цікаво було дізнатися правдиву статистику, який реальний відсоток тих чоловіків, що «принципово» ігнорують 8 березня, дарують упродовж року своїм дружинам хоча б найпростіші знаки уваги.

Є таке грубе порівняння, що «шлюб – це узаконена проституція». Тут мається на увазі, що чоловік фінансово утримує дружину за те, що вона з ним спить. Але хіба цей вислів правдивий? Ні, звісно! Український шлюб, найчастіше, набагато сумніше явище, бо фактично є узаконеним рабством. У той час, коли безробітний чоловік дивиться телевізор чи грає в « танчики», його дружина, яка обезсиленою прийшла з роботи, повинна ще всіх обійти, нагодувати, одягнути, випрати, випрасувати, поприбирати, наварити їсти, вивчити уроки і ще сто тисяч інших справ, про існування яких чоловік навіть собі не уявляє. Якщо у вас не так, то я передаю від усіх землян великий привіт на вашу чудову планету.

Дорогі жінки. Будьте певні в тому, що з вами поводяться саме так, як ви дозволяєте з собою поводитися. Вам очевидно відомо, що чоловіки з різними жінками ведуть себе по-різному. Тому, намагайтеся до розпорядку свого дня включати й час на дресирування власного чоловіка. Чоловіки тепер, як я вже мав необережність стверджувати, тепер слабка стать, а тому – безпорадна і немічна. Спробуйте більше розмовляти з ними, щодня пояснюючи елементарні речі. Наприклад, що вам також буває важко, і ви б хотіли частіше переконуватись у своєму правильному виборі чоловіка, партнера по життю. Водночас, робіть це зі зміїною мудрістю, не виїдаючи чайною ложечкою залишки його сірої речовини.

Читайте також:  Одного разу товариш показав мені бiлизну своєї дружини: той день перевернув усе моє життя

Дорогі чоловіки. Враховуючи те, що ваше перебування в сім’ї створює для всіх лише додатковий клопіт та дрібні побутові неприємності, спробуйте переглянути власне ставлення не лише до дружини та дітей, але й до самого себе. В чому виявляється ваша мужність? В тому, що ви можете голосно стукнути кулаком по столу під час сварки? Так в чому тут крутість? Так робить кожен бабуїн. Нічого чоловічого тут немає.

Поставте себе на місце власної дружини, якій не потрібні навіть ваші гроші, тільки ваша увага та ласка. Гроші вона може заробити і без вас.

Натомість, спробуйте уявити себе на її місці, коли вона пере ваші жовті спереду, а коричневі ззаду труси, шукаючи в ваших стосунках хоч якісь залишки романтики. Погодьтеся, в таких умовах, навіть сторож дядя Вася, який чемно вітається на роботі з вашою дружиною, має більше шансів їй подобатися.

Окрім того, після 35 кожна людина, і ви в тому числі, починає фазу біологічного старіння, тому будь-який самець молодше вас, з багатьох причин, може бути кращий вас. То ж, найгірше, що ви можете для себе зробити – це сидіти день і ніч в інтернеті та в «танчиках», замість того, щоб розвиватися, зупиняючи свою природню деградацію.

Спробуйте не зупинятися на досягнутому, а більше слідкувати за своїм тілом, душею та духом. І, звичайно ж, даруйте жінкам квіти. Не лише тому, що це замість вас може зробити хтось інший, а й тому, що в один прекрасний день ваші стосунки можуть настільки змінитися, що від вас більше не захочуть вже ані квітів, ані діамантів.

Ну, в мене поки все. Йду мити посуд і розвішувати білизну ,) Всім доброго, суботнього дня.

Читайте також:  Найважчий заробіток: Я так мріяла, що ти виростеш мені на гордість! А ти став картярем

Священик Євген Заплетнюк.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.