facebook

Кохання. За життя ми закохуємося тричі: на якому етапі ви?

За своє життя людина по-справжньому закохується тричі. Однак кожна любов проходить по-своєму і служить своїй конкретній меті.

Перше кохання

Вперше ми закохуємося в юному віці, іноді ще в старших класах школи. Ця любов втілює в собі мрії нашої молодості і відповідає нашому ідеалізованому уявленні про любов – як у казці. Перше кохання задовольняє нашу потребу відповідати очікуванням суспільства. При цьому ми часто вважаємо його тим самим – єдиним і на все життя.

Ця любов більше пов’язана з тим, як сприймають нас оточуючі, аніж з нашими власними почуттями.

Друге кохання


Наступна любов, друга, – найважча. Вона дає нам уроки про нас самих і про те, що у стосунках необхідно відчувати себе коханим (-ою). Ця любов часто завдає болю.

Нам здається, що ми все робимо по-іншому, але це не так. Ми тримаємося за нову любов, тому що ці стосунки відрізняються від попередніх. При цьому ми ростемо: починаємо розуміти, чого в принципі хочемо від себе і від своїх обранців.

Проблема цієї любові в тому, що вона буває циклічною, – ми знову і знову повторюємо одні і ті ж помилки, чекаючи іншого результату. На жаль, кожен новий виток циклу закінчується гірше за попередній.

Друге кохання перебуває в стані постійної драми, і саме іронія не дозволяє нам від неї відмовитися. Драма викликає звикання, і ми не можемо розірвати закляте коло.

Третє кохання

Остання закоханість виникає несподівано. Вона руйнує всі наші уявлення про те, якою має бути любов. При цьому третє кохання дається нам так легко, що ми самі не можемо зрозуміти, як все може бути так природно і просто. Воно буквально збиває нас з ніг, тому що ми зовсім не були готові до нових стосунків.

Читайте також:  Швидка - не таксі: українців попередили про зміни з 1 квітня

Ця любов зовсім не схожа на те, що ми собі уявляли, і не відповідає жодним правилам, які ми собі вигадували. Вона розбиває всі наші уявні переконання про те, як буде виглядати кохання всього життя. Ми просто відчуваємо, що все йде так, як треба.

Можливо, що ви ще не випробували всі три види любові, але це лише означає, що ви ще не готові. Любов не можна квапити – вона сама з’явиться, коли настане її час!

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.