facebook

Юнак з Франківська здобув повну стипендію на навчання в престижній школі США

10 фіналістів Ukraine Global Scholars виграли гранти на навчання у 9 найкращих школах-пансіонатах Сполучених Штатів Америки.

Кожна із цих шкіл отримала тисячі заявок з усіх куточків світу, але прийняла на навчання всього кількадесят талановитих учнів. Ба більше, серед десятків зарахованих студентів кожен заклад надав лише 1-2 повні стипендії.

Тож, підсумовуючи цей феноменальний успіх: цього року в кишені Ukraine Global Scholars 10 повних грантів сумарною вартістю понад $2 мільйони доларів США.

Але такі перемоги ніколи не даються легко, пишуть куратори проекту. Фіналісти, яких відібрали влітку 2016, пройшли довгий шлях – від мрій до здобуття стипендій розміром кількасот тисяч доларів США. І цей шлях був тернистим та тяжким. Протягом 10 місяців з учнями щоденно працювали ментори, які також є випускниками найпрестижніших світових інституцій. Кожнісіньке резюме, кожнісінький твір та кожнісінький документ в школи багаторазово переписувався спільними зусиллями фіналістів та менторів.

Серед 10 переможців і стипендіатів Ukraine Global Scholars – франківець



Ернест Протас
. Нагадаємо, франківський школяр мріє зробити щось революційне у галузі хімії.

“Ернест П. з міста Івано-Франківськ і Таня Ц. з Первомайська виграли Стипендію Девіса у Taft School [taftschool.org]. Ця стипендія покриває не тільки витрати на навчання (~$60 тисяч/рік), а ще й придбання комп’ютера, медичне страхування, переліт з України до США і в зворотний бік, і навіть $80 тисяч доларів на майбутнє навчання у коледжі вже після випуску з Тафту”, – розповіли про юнака куратори.

Для цих десяти українських учнів цей здобуток стане візитною карткою на все життя та відкриє їм двері до найкращої у світі освіти та необмежених можливостей, відзначають організатори проекту.

Вже з вересня цього року стипендіати навчатимуться в школах, де до них навчалися президенти, прем’єр-міністри, бізнесмени із світовими іменами та брендами, лідери в спорті та науці – одним словом, великі люди.

Читайте також:  США нагадали умови зняття санкцій з РФ

“Ми твердо віримо в те, що сьогоднішні новини – це наш скромний внесок у розвиток України і що наші учні повернуться додому через 5-10 років та привезуть із собою знання та передові практики, які так необхідні для становлення сильної української держави”, – підсумували в Ukraine Global Scholars.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.