facebook

Понад 20 постраждалих: опубліковані фото і відео зіткнень у Батумі

У грузинському місті Батумі ввечері в суботу, 11 березня, виникли сутички між жителями міста і поліцією. Про це пише Грузія Online.

Зазначається, що в Батумі виникла спонтанна акція протесту після того, як патрульна поліція оштрафувала громадянина на 200 ларі. За інформацією джерел видання, чоловік 11 березня поховав сина, а на шляху з похорону зупинив авто біля аптеки, через те, що дружині стало погано. У цей момент під’їхала патрульна поліція і оштрафувала водія за створення перешкод автодорожньому руху.

Між чоловіком і поліцейським виникла словесна сутичка, після чого водія затримали. Також був затриманий ще один громадянин, який намагався заступитися за чоловіка.

Після цього жителі міста вийшли на акцію протесту, заявивши, що поліція останнім часом жорстко штрафує водіїв. Вони зажадали відставки глави місцевої поліції, а також звільнення затриманих.

Пізніше правоохоронці застосували проти учасників акції сльозогінний газ.

Інтерфакс-Росія із посиланням на міністра охорони здоров’я Грузії Аджарії Заала Мікеладзе пише, що в результаті зіткнення з поліцією постраждали 22 людини, серед яких і 6 правоохоронців.

Шістьох осіб, яких у результаті затримали під час протестів, відпустили.

Глава МВС Грузії Георгій Мгебрішвілі заявив, що учасників акцій притягнуть до адміністративної відповідальності.

«Я зважив на прохання голови уряду Аджарії Зураба Патарадзе зі звільнення цих громадян. Те, що сьогодні відбувається в Аджарії, абсолютно неприйнятно. Подібні провокаційні дії ніяк не завадять нам виконувати закон, і всі ті особи, які ставлять себе вище закону, будуть жорстко покарані» , — зазначив Мгебрішвілі.

Він додав, що якщо виникне необхідність, то в Аджарію перекинуть додаткові поліцейські сили.

Пізніше Мгебрішвілі заявив, що в Батумі затримали 40 осіб, які брали участь в акціях протесту. Він наголосив, що подібні «заворушення і хаос» у Грузії будуть припинятися, пише Інтерфакс-Росія.

Читайте також:  Військовий прокурор: Постраждалі у справі Торнадо перебувають під охороною

«Я не виключаю і кадрових змін у моєму відомстві, але треба подивитися і вглиб цих подій», — заявив він.

Зазначається, що спецназ, крім сльозогінного газу, застосував гумові кулі.

Також стало відомо, що в Батумі в неділю, 12 березня, відбудеться спеціальне засідання Ради національної безпеки (РНБ) за дорученням президента Грузії.

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.