facebook

Скандал в Івано-Франківську: спортсмен з Волині виступав формі збірної Росії (відео)

Скандалом відзначився Чемпіонат України зі спортивної ходьби, який вихідними проходив в Івано-Франківську.

Один зі спортсменів, які представляли Волинську область, прибув на чемпіонат у формі збірної Росії, із державною символікою країни-агресора.

Як пише у своєму пості працівник Івано-Франківської мерії Богдан Досюк



, інцидент трапився у суботу, 11 березня.

“Якийсь дивний чемпіонат України зі спортивної ходьби сьогодні проходить в Івано-Франківську! Перед стартом на весь центр міста лунає ватна музика, а що найбільше мене здивувало, то це представники команди з Волині, де одна із представниць команди через раз говорить українською мовою, а тренер направляє мене в психушку через моє зауваження стосовно того, що один із учасників змагань розгулює вулицею у формі з російським двоголовим орлом на грудях!

То можливо це треба тренеру звернутися до лікаря, щоб проконсультуватися стосовно того, як це вона не побачила, в якій формі везе спортсменів на змагання – НА ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ У РОСІЙСЬКІЙ ФОРМІ, КАРЛ!!!

P.S. Я також хочу звернутися до міністра спорту України, пана Ігоря Жданова – зі слів тренера команди з Волині, цей хлопчина напівсирота, і не має грошей, щоб купити собі форму, а цю форму з російським гербом хлопцю подарували. Напевно, що подарували під час якихось змагань в росії. То чому наша країна, очолюване Вами міністерство, не може подарувати їм спортивне екіпірування??? Хіба це так важко, чи в нас так багато дітей-сиріт, що на них не вистачить грошей щоб зебезпечити їх нормальною українською фомою, в якій вони гідно зможуть виступати на змаганнях??? Чи краще нехай наші спортсмени розгулюють в формі країни-окупанта на чемпіонатах України???

Ще є багато питань до організаторів, які це допустили, але думаю, що сьогоднійшній випадок вони запам’ятають і такого більше не повториться!!!”, – написав Б.Досюк.

На допис відповів Міністр спорту України Ігор Жданов. Він зазначив, що по факту відбудеться службова перевірка, а спортсменці подарують українську форму.

Я сам шокований. Надягти форму окупанта – це за гранню добра. У найкоротшій строк: 1. Передамо цьому “спорстмену” форму з українською символикою; 2. Проведемо розслідування, хто допустив його до змагань. Інформую, що національна збірна (за яку відповідає Мінмолодьспорт) повністю забезпечена новою формою з українською символикою, а з цим ганебним випадком ми розберемося”, – прокоментував І.Жданов.

 

Читайте також:  Скандал в Івано-Франківську: школярів нагородили грамотами з російською символікою

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.