facebook

На Прикарпатті забирають дітей у молодої матері, яка покинула їх голодними у нетопленій хаті з вошами

Правоохоронці кажуть, що малечу жінці вже не повернуть.

На Прикарпатті мати на тиждень залишила 1-річну донечку та 4-річного сина самих удома. Це могло б завершитися трагедією, якби дітей не підгодовувала сусідка, яка врешті й викликала допомогу.

“Закликав малий мене через вікно, бо їсти хотіли”, – розповіла сусідка Марія Ковальчук. Інші сусіди кажуть, що не було вдома й дідуся – він поїхав до райцентру на благодійні обіди. У хаті немає світла та опалення – електроенергію відрізали за борги. Діти ж ростуть у жахливій антисанітарії, їх забрали до лікарні з педикульозом і переохолодженням. “Будинок, де були виявлені діти, не опалювався від початку зими. Хлопчик – старший, міг рухатися, міг взяти додатковий одяг. А дівчинка зовсім маленька”, – пояснила заступник головного лікаря Галицької ЦРЛ Лілія Бугай.
Мати залишила дітей на свого старого немічного батька. Хлопчик розповів, що мами немає майже тиждень. Дідуся також вдома не було: щодня він їздить до райцентру на благодійні обіди. Малих сусідка годувала кілька днів. Зараз медики рятують малюків від переохолодження, а в соціальних службах зізнаються, що діти від недогляду потерпали і раніше .


Селяни кажуть, що мати знає про те, що її дітей забрали до лікарні, однак до них не приходить. Не хоче говорити про них і з журналістами. Медики ж кажуть про помітну запущеність у вихованні дітей. Родина вже перебувала на обліку соціальних служб, бо старшого сина мати народила неповнолітньою, а зараз їй лише 21 рік. “Вона – мати-одиначка. Спочатку дивилася добре, але щось сталося і вона почала залишати дитину, погано дивилася її. Ми дитину влаштували у центр соціально-психологічної реабілітації на повний термін – 9 місяців. Поки Ігор там був, вона народила другу дитину”, – розповіла начальник служби у справах дітей Емілія Думан.

Читайте також:  Любителі поспати не стануть довгожителями - медики

У сільраді, яку соціальні працівники називають відповідальною за ситуацію, журналістам коментарів не дали, бо голови не було на місці. А от сільський фельдшер скаржиться на норовистий характер молодої матері та її називає її “страшною жінкою”. Поліція ж цього не боїться і вже відкрила кримінальне провадження через недогляд за дітьми. “Не стоїть питання про повернення їй дітей. Це однозначно. Щодо зустрічей – так само. Службою у справах дітей буде вирішено питання паралельно – про відібрання дітей”, – запевнила керівник відділу превентивної діяльності ГУ НП в Івано-Франківській області Алла Бойчук. До суду вже пішов позов про позбавлення батьківських прав, отже, на дівчинку чекає будинок дитини, а на її брата – знову центр реабілітації.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.