facebook

Світ шокований діями окупаційного режиму в Криму! (+ФОТО)




Як повідомляє портал Deutsche Welle, зовнішньополітичне відомство Туреччини виступило з заявою, в якій говориться, що перехід Криму в 2014 під контроль Москви є фактичним порушенням норм міжнародного права.

У зв’язку з третьою річницею раSSєйської анексії Криму в п’ятницю, 18 березня, міністерство закордонних справ Туреччини заявило, що РаSSєя, спираючись на незаконний референдум, який пройшов в Українській Автономній Республіці Крим, здійснила анексію цієї території.

У заяві також вказується, що Анкара вважає перехід півострова під контроль Москви фактичним порушенням норм міжнародного права. Туреччина має намір і надалі відстоювати права та інтереси кримських татар, які проживають в цьому регіоні.

Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу останнім часом неодноразово підкреслював, що, незважаючи на потепління відносин із Москвою, Анкара не визнає раSSєйський статус Криму.

За 3 роки окупації малий бізнес кримчан сильно постраждав від переділу власності на користь бізнесменів еРеФії. Число малих підприємств у порівнянні з 2014-м скоротилася з 15 до менш ніж 1 тисячі.

Проблеми виникають у власників земельних ділянок, будинків і навіть квартир, особливо в прибережній зоні. Вони втратять (!) нерухомість, якщо повністю підконтрольні кримським гауляйтерам суди не визнають документи, видані до анексії півострова.

Ті, хто проголосував за Крим у складі РаSSєї, чекають від Путлера виконання обіцянок: споруди Керченського моста, газопроводу, електростанцій і вирішення соціальних проблем. Поки ж доходи кримчан не встигають за зростанням цін і збільшенням вартості «комуналки». Але інформація про незадоволених рівнем життя і про локальні протести з’являється тільки в соцмережах і незалежних ЗМІ.

Євросоюз і США не визнають анексію Криму та не рекомендують своїм компаніям купувати бізнес, нерухомість і торгувати з півостровом. А підприємства Криму не можуть продавати свою продукцію в ЄС і Америку. Через санкції у кримчан не працюють карти Visa і MasterCard і подорожчали кредити, тому що в Криму не поспішають приходити великі банки.

Від анексії Криму найбільше постраждали кримські татари. Репресії торкнулися всіх, хто вважає дії РаSSєї незаконними.

У 2016 меджліс кримськотатарського народу визнаний екстремістською організацією. Його лідерів переслідують, у будинках татар не припиняються обшуки і арешти.

Так уже було в 1944, коли їх як ворогів народу депортував з півострова радянський НКВД

©Natali – спеціально для “Український простір Прикарпаття

За матеріалами публікації Deutsche Welle:

– http://dw.com/p/2ZUK6

– http://dw.com/p/2ZBZz

Читайте також:  Іно-ЗМІ: Перемога України вже близько, РаSSєї потрібно протистояти з позиції сили!

Шукайте деталі в групі Facebook