facebook

Не можете схуднути? Тоді вам треба це знати

Дослідники з Австралії проаналізували звички харчування людей і їхній вплив на організм. Після цього вчені розділили тих, які не можуть схуднути, незважаючи на свої старання, на п’ять категорій.

В першу, найчисленнішу, увійшли перфекціоністи



— зациклені люди, які ставлять перед собою занадто високі цілі, але в підсумку у них виникає стрес, що зумовлює посилене споживання їжі. Замість того, щоб позбутися надмірної маси, вони, навпаки, можуть набрати ще більшу вагу. Таких людей близько 41%.

До другої відносяться «одержимі» — вони отримують задоволення від прийому їжі і не можуть собі в цьому відмовити. Найчастіше страждають ожирінням і порушенням роботи обмінних процесів в організмі, що виникає внаслідок переїдання. Таких людей близько 25%.

До третього типу відносяться гурмани — вони отримують естетичне задоволення від самого процесу. Найчастіше вони їдять повільно, з шиком, люблять нові страви і насолоджуються отриманням різних вражень від їжі. Вони запросто можуть спробувати екзотичні продукти, які не використовують в національній кухні їхньої батьківщини. Частка таких людей становить 15%.

Четвертий тип отримав назву «товариський» — до нього відносяться любителі поговорити за столом, вони не дотримуються дисципліни і не можуть обмежувати свій раціон. Такі теж займають 15% в загальній кількості людей, які не здатні знизити масу тіла.

П’ятий тип вчені назвали «розпущеним», тому що такі індивідууми не можуть планувати своє харчування. Вони постійно перекушують, якщо спонтанно побачать якусь їжу на своєму шляху — їх близько 4%.

Читайте також:  "Перші два тижні їжа снилася": як прикарпатець Любомир Веселовський за півроку схуд на 70 кілограмів

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.