facebook

Дуже хотілося подивитися на його дружину. І хотілося, щоб вона виявилася товстою, старою і непривабливою

Дуже хотілося подивитися на його дружину. І хотілося, щоб дружина виявилася товстою, старою і непривабливою.

Тому в аеропорт вона приїхала за три години до її рейсу. І ховалася в кафе, за колоною – звідти добре було видно стійку реєстрації.

Вона ніколи не питала, яка у нього дружина. Весь час старанно робила вигляд, що ця тема її абсолютно не хвилює. Вона довго не знала навіть, як ту звуть. Поки одного разу він не гукнув її чужим ім’ям, коли готував вечерю на її кухні. Вона мила руки у ванній і завмерла. Він, схоже, теж. І тоді вона сильніше включила воду і зробила вигляд, що не почула.

Іноді незручність можна заховати, якщо сильніше включити кран. Дружина виявилася красунею. Високою, стрункою, вдалі схожою на Лайму Вайкуле. Вона щось йому розповідала і сміялася. Він віз велику валізу і теж сміявся. Щаслива пара з боку.

А як же тоді вона ?! Він точно так же сміявся разом з нею і теж з боку вони були схожі на щасливу пару! Защипало в носі, і вона закинула голову, не дозволяючи сльозам политись з очей.

Знати про дружину і бачити її поруч з ним – не одне і те ж, як виявилося.

Красива дружина – це завжди неприємно. Таку навіть жаліти не хочеться. І важко в собі відшукати хоча б крапельку співчуття. Красуням мало хто співчуває. І вона не стане.

Вона ще й розумниця, судячи з усього. Доктор наук. Відлітає на свій п’ятий симпозіум. Він їй і сказав тільки тому, що завжди, коли їхала дружина, переїжджав до неї на ці кілька днів відсутності.

Читайте також:  Наливайко. Прапрадід Небесної сотні

І вчора вона запитала його, перший раз за весь час – а куди летить професор? В Афіни, відповів він їй. На тиждень. П’ять днів у нас з тобою є. А потім? І чому тільки п’ять? Тиждень – це ж сім, – здивувалася. Справи накопичилися, – сказав у відповідь. Та й п’ять днів – це ціла вічність, вони ще втомляться один від одного.

Вона від нього ніколи не втомлювалася. З тих самих пір, як вони зіткнулися в ресторані. Вона відзначала свій день народження, і у неї був дівич-вечір. Його друг відзначав свій день народження, і у них був парубочий вечір. Чи треба говорити, що до кінця днів народження всі вони перемішалися і перезнайомилися. І нескінченно жартували над такими дивними обставинами, коли одні тікали від чоловіків, другі від жінок, а в результаті ніхто і ні від кого не втік.

Вона так точно. Він її тоді поїхав проводжати. На таксі. І помилково назвав свою адресу. І потім вони майже тікали від його під’їзду, і намагалися зупинити хоч якусь машину. Тому що телефони розрядилися у обох.

Вони багато випили, було весело і чарівно. Вранці вона прокинулася в його обіймах і лежала тихенько, чекаючи, коли прокинеться він. Соромно не було. Хотілося обіймати його нескінченно, гладити по голові і слухати гарячковий шепіт вночі. Він збирався, одягався, двічі пив чай ​​і двічі вона йому підсмажувала тости з сиром, двічі виходив за двері і двічі повертався. І не став заряджати телефон.

А коли все-таки пішов, вона довго сиділа на килимі у вітальні, курила тонкі сигарети і думала. А не треба було сміятися над випадковими зв’язками – через тиждень сказала їй подруга, побачивши її, схудлу і нетутешню. Через два тижні вона зрозуміла, що їй випав джек-пот. І злякалася. Ні, так не буває. Так не буває! Вона його чекала все життя. Тому кожен раз боялася вибудовувати відносини надовго. Щоб не пропустити. Ось і не пропустила.

Читайте також:  Про що діти плачуть і ніколи не розповідають батькам: це був найтяжчий мій день

А потім приїхала його дружина. Повернулася. Вона завжди багато їздила, як виявилося. У нього є дружина. Він не говорив. Вона не питала. Щось кольнуло в серці. Дружина. Треба просто взяти до відома. Коли не можеш нічого змінити, просто тримай це в пам’яті. І звіряй свої життєві плани з фактом присутності чужої дружини в своєму житті.

Вона почала цьому вчитися. Цілих два роки. І навчилася. А потім він покликав її з кухні, гукнувши не її ім’ям. Він любив іноді приходити, коли її не було ще вдома. Купував різну смакоту, готував їжу, чекав її, балував частуваннями. Вони пили рожеве вино і розмовляли. І вона пам’ятала, що він назвав її чужим ім’ям.

Їй захотілося подивитися на неї. На його дружину. І на нього, коли він поруч. І тепер вона сидить, високо закинувши голову. Тому що все виявилося не так, як вона уявляла. Вони були гарними і щасливими. Вони були парою. А вона сидить за колоною, ховається від усіх на світі і чекає свої п’ять днів. Або два. Або тиждень. Коли його дружина поділиться своїм чоловіком. Як естафетну паличку в цих безглуздих змаганнях.

Поїхала додому. І коли він відкривав її двері своїм ключем, майже заспокоїлася. І перший раз обіймала не його, а чоловіка тієї жінки, яка полетіла ранковим рейсом до Афін.

І все розладналося. Начебто і не було цих кількох років. Коли вона чекала, що одного разу він залишиться. Прийде з валізою, скаже, що вони відлітають відпочивати, плавати і засмагати. На Червоне море. Там найкрасивіші в світі рибки і багато смачних фруктів. А коли вона застрибає і заплескає в долоні, він поцілує їй потилицю і шепне – я нікуди більше не подінуся. І вона завмре від щастя.

Читайте також:  “Неймовірна”: Дружина Кoшoвого показала сeбе на відпочинку(фото 18+)

Дверний замок вона змінила. І номер телефону теж. Він ще деякий час намагався зрозуміти, що трапилося. Приходив і підгляда, чекав її біля під’їзду. Вимагав пояснень. Злився. Просив пробачення. Дивувався. Вона мовчки стояла і слухала його. Потім йшла. Дома плакала. Було прикро, що почуття кудись поділися відразу. Начебто їх ніколи і не було.

А дружина з Афін повернулася лише на кілька днів. І то через рік. У неї виявилося своє, інше від нього життя. І все вона знала. Розумних жінок можна обманювати, звичайно. Але не довго. Чи не все життя.

Зоя Казанжі, опубліковано у “Блоги Обозреватель”



, переклад Intermarium

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.