facebook

Жодних велодоріжок у пішохідних зонах бути не може, – активісти

Франківські активісти критично висловилися сприводу велодоріжки навколо озера, та інших так званих пішохідних зонах.

«Керуючись неформально присвоєним мені статусом велоактивіста і недавньою грамотою врученою особисто мером за конструктивну критику, дозволю собі, як велосипедист (звісно не претендуючи на істину в останній інстанції) висловити декілька думок сприводу велодоріжки навколо озера», – написав у сомережі активіст Богдан Пашковський.

Отже, на що саме звернули увагу велоактивісти:



  1. Перш ніж робити будь-що, потрібно описати проблему і запронувати шлях до її вирішення. Я не бачу жодної проблеми, яку ця велодоріжка мала би вирішити.

  2. Призначення велодоріжки – забезпечення БЕЗПЕКИ і комфорту велосипедистів шляхом фізичного їх розмежування від інших учасників дорожнього руху. Жодної небезпеки для велосипедистів на озері я не помітив. Чи збільшить це безпеку пішоходів, відділивши від них велосипедистів поговоримо далі.
  3. Закордонні рекомендації наполегливо не рекомендують робити формальні велодоріжки у пішохідних зонах, оскільки велосипедисти інстинктивно набирають більшу швидкість http://velotransport.info/?p=1543 тому велодоріжки несуть більшу небезпеку пішоходам у таких випадках, ніж їх відсутність.
  4. Як видно з фото, велосипедистів загнали подалі від води, тепер неквапливо кататися і милуватися водою і качками буде набагато важче.

Отже що ми мали до цього: спільний простір, як наслідок невеликі швидкості, повну свободу пересування, мир і злагоду.

Що ми будемо мати: великі швидкості на велодоріжках подалі від води, неможливість велосипедистам рухатися там де їм хочеться, постійні конфлікти на грунті того, що пішоходи будуть ходити по велодоріжкам (а вони будуть).

«Жодних велодоріжок у так званих пішохідних зонах: Озеро, парк Шевченка, Стометрівка, Площа Ринок, вул. Шевченка, Вали – бути НЕ МОЖЕ. Виключно спільний пішохідно-велосипедний простір оформлений грамотними дорожніми знаками, а не тим чудо-набором знаків, який суперечить всім можливим нормативним актам, що є зараз», – йдеться у повідомленні.

Читайте також:  Франківська активістка заявляє, що за влаштування дітей у садок беруть 500 – 700 доларів хабаря

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.