facebook

Лідер Придністров’я закликав Київ не нагнітати обстановку

Президент ПМР Євген Шевчук закликав Київ відвести збройні формування від кордону і припинити нагнітання обстановки.

1605480




Як заявив президент невизнаної Придністровської молдовської республіки в інтерв’ю журналу “Коммерсант-Власть”, опублікованому в понеділок, з боку України не припиняються спроби нагнітання напруженості на придністровсько-українському кордоні, зокрема українська сторона продовжує не пускати через кордон російських громадян чоловічої статі (у Придністров’ї живе близько 140 тисяч громадян РФ).

“Ми готові до добросусідських відносин, конструктивної співпраці, сподіваємося на те, що наші партнери в Україні, принаймні ті, хто приймає рішення, розуміють усю глибину відповідальності за ситуацію, і закликаємо українську владу відвести збройні формування від кордону і не нагнітати обстановку. Придністров’я, в свою чергу, не концентрує ніяких підрозділів на кордоні, незважаючи на складність обстановки, що складається”, – сказав Шевчук в інтерв’ю журналу.

Раніше прес-служба Комітету держбезпеки (КДБ) ПМР повідомила, що український військовослужбовець відкрив вогонь по двох придністровцях, які, повертаючись додому, намагалися перетнути кордон України з Придністров’ям поза пунктом пропуску. Один з них був важко поранений.

Крім того, глава Придністров’я прокоментував заяви про “придністровізацію” сходу України, які з’явилися після укладення мінських домовленостей. За його словами, такі висловлювання допускають тільки через бажання деяких політичних кіл в Україні втягнути Придністров’я в цей конфлікт.

Також Шевчук зазначив, що у Придністров’я ніяких офіційних контактів з самопроголошеними Донецькою і Луганською народними республіками на сьогоднішній день не існує.

Придністров’я хоче торгувати і з ЄС, і з Росією
За матеріалами: РИА Новости

Читайте також:  Китайці заявили про крадіжку статуї Будди з мумією ченця всередині

Шукайте деталі в групі Facebook