facebook

Комітет Ради відхилив законопроект про легалізацію авто з іноземними номерами

Законопроект “Про внесення змін до Митного кодексу України (щодо врегулювання транзиту і тимчасового ввезення транспортних засобів особистого користування)” №5567, який передбачав можливість законної експлуатації в Україні нерозмитнених транспортних засобів, був відхилений на засіданні робочої групи Комітету податкової та митної політики Верховної Ради.

Відзначається, що нардепи висловили кілька взаємовиключних позицій. З одного боку, велика кількість ввезених транспортних засобів вимагає негайного вирішення цього питання. З іншого – всі вони ввезені з порушенням українського податкового законодавства. А це суперечить рівності громадян, які придбали автомобілі зі сплатою всіх податків.

Як повідомлялося раніше, автовласники неодноразово виступали на підтримку законопроекту №5567.

Власники старих іномарок вимагають пом’якшення умов пересування на автомобілях з іноземною реєстрацією. Зараз, громадянину України щоб завести в країну вживане європейське авто потрібно його розмитнити. В іншому випадку необхідно кожні 5 днів перетинати кордон. Власники іноземних авто не хочуть платити досить велику суму за легалізацію своїх машин, тому наполягають на тому, щоб їм дозволили пересуватися по Україні на нерозмитнених транспортних засобах за умови сплати річного платежу, що становить близько 2,5% вартості розмитнення.

Читайте також:  Такого не робив ніхто: Зеленський вніс в Раду закон, який змінить все

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.