facebook

Українка розповіла про зарплати і витрати в Америці

В Америці готівка потрібна лише для походу у нічний клуб чи сімейний ресторан. Всі розрахунки роблять кредиткою.

Про вартість житя в Америці розповідає українка Наталка Пісня, яка живе у Вашингтоні.



“В Америці можна вийти з дому без гаманця і поїхати у будь-яку точку міста за продуктами. При цьому розрахуватися з допомогою електронного гаманця в телефоні. Безготівковий розрахунок у таксі чи інших транспортних сервісах — звична справа. Зараз, у моїх кишенях рідко з’являється від 5 до 20 доларів. Так простіше контролювати свої витрати. Їх можна дивитись на сайті банку. До того ж навіть пачка найменших купюр часто викликає питання: ви наркоторговець?”, – розповідає Наталка Пісня.

При прийнятті на роботу в Америці обговорюють річну зарплату. Уточнюють податки, кількість робочих годин на тиждень, вартість перепрацювань і їх небажаність. Середня зарплата – $80 тисяч на рік. Отримують її кожні два тижні рівними сумами без податків.

“Податки – близько 30%. Після зняття залишається 56 тисяч доларів на рік. Ділимо їх на 12 місяців – близько 4,7 тисяч на місяць. Арендна плата — від 2,2 тисяч доларів за 1-кімнатну квартиру у Вашингтоні. Від 1,8 тисяч доларів – у передмісті. За комуналку, , телефон і Інтернет доводиться платити приблизно по 100 доларів. За медичне страхування – від 150 до 400 доларів на місяць, залежно від соціального пакету роботодавця. Купити продукти – близько 120-150 доларів на тиждень. Залишок йде на купівлю одягу, зустрічі із друзями”.

Читайте також:  "До кінця літа ЗСУ перейдуть до контрнаступу " – амереканський генерал Бен Годжес

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.