facebook

Франківські журналісти з’ясували, як у гонитві за гарною фігурою не втратити ані здоров’я, ані гроші. ВІДЕО

Сезон тепла відкрито, а з ним, як завжди, стартує епідемія масового схуднення. Хтось зайві кіло долає фізичними навантаженнями, інші наводять рейд у холодильнику та приборкують апетит. Чимало й таких, які женуться за швидким результатом. Проте дорога до такої краси може бути аж надто короткою. Втім, можливо схуднути, не завдавши шкоди ані здоров’ю, ані гаманцю.

Боротьба із зайвими кілограмами зараз не лише дань моді, але й життєва необхідність. Адже таке у буквальному сенсі “важке” життя іноді просто вбиває, йдеться в сюжеті “Народного контролю”.

“Щорічно у світі вмирає від ожиріння 2 млн 800 тис. людей, а в Україні – 100 тис. людей”, – розповідає відомий український лікар-хірург Ростислав Валіхновський.


Відповідно, з’являється і ціла індустрія, що пропонує схуднення для лінивих. Українці часто готові до небезпечних експериментів над власним тілом, аби досягнути омріяних параметрів. Такими панацеями від схуднення кишить буквально увесь інтернет-простір.

Часто, щоб краще прорекламувати препарат, використовують обличчя та імена зірок естради чи відомих лікарів.

Яку пігулку варто з’їсти, аби схуднути,  буцімто радила і відома лікарка Ольга Богомолець.

“На “фейковому” сайті МОЗ появилися повідомлення, що я рекламую все: починаючи від засобів для схуднення і закінчуючи засобами для потенції”, – скаржиться доктор медичних наук Ольга Богомолець.

Сама лікарка з такими шахраями бореться, та інформацію про те, що рекламує сумнівні препарати, старається максимально спростовувати.

Вважається, що, маючи певну суму грошей, можна піти до пластичного хірурга та легко “відкачати” все зайве, зробивши ліпосакцію.

Та найвідоміший пластичний хірург України Ростислав Валіхновський спростовує цей міф.

“Люди не хочуть у більшості випадків працювати над собою. Ліпосакція не є методом лікування ожиріння. Тому що максимально під час одного сеансу ліпосакції можна взяти об’єм до 5 літрів жирової тканини”, – розповідає Ростислав Валіхновський.

Курс же реабілітації після процедури непростий. Від дієт та фізичного режиму пацієнту все одно нікуди не дітися.

Читайте також:  Препарати від печії можуть зробити молодих чоловіків безплідними

Другий міф, на який часто купляються люди: посилені тренування у спортзалі дають змогу відпрацювати навіть тортики та булочки. Та відомий франківський тренер Анатолій Мицкан, який має великий досвід трансформації людських тіл, каже, щоб привести себе до пуття, без правильного харчування не обійтися.

“Скільки б людина не працювала в спортзалі, як би важко вона тут не викладалась, якщо вона приходитиме додому і їстиме все підряд, жир не спалиться. Перше, що потрібно, – це здорове харчування”, – каже Анатолій Мицкан.

Здоровий сон, збалансоване харчування та фізичні навантаження – саме таким має бути ставлення до власного організму. Лише тоді кілограми танутимуть раз і назавжди, каже Анатолій Мицкан.

Слід пам’ятати: дорога до омріяних параметрів не може бути короткою і легкою. Головне – постійно працювати над собою.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.