facebook

Як зареєструвати автомобіль згідно нових правил?

Після ліквідації МРЕВ і ДАІ процес оформлення зазнав значних змін. Чи позитивно вони відбилися на процесі реєстрації, розберемося нижче.

Якщо ви вирішили придбати авто, будьте готові до нових правил реєстрації придбаного транспортного засобу.

Реєструємо по-новому


Експерти стверджують, що нова система перереєстрації автомобіля значно краща за стару. Вона потребує менше паперової тяганини і більш вигідна у фінансовому плані.

Після того, як ви переглянете оголошення Києва і знайдете відповідну модель авто, слід зв’язатися з продавцем для узгодження умов реалізації. Згідно зі змінами, тепер угода купівлі-продажу транспортного засобу оформляється в сервісних центрах МВС. Там, після пред’явлення договору і документів, необхідно заповнити аплікаційну форму, після чого сплатити послуги реєстрації.

Також доведеться витратитися на виготовлення нових номерів і дослідження-експертизу номерних знаків, щоб з’ясувати, чи не перебуває авто в базі даних крадіжок.

При цьому тепер автовласникам не потрібно оформляти довідку-рахунок, яка раніше включала податок на вартість в розмірі 1%. Крім того, скасовані збір до пенсійного фонду та податок на доходи фізичних осіб.

Ще одне нововведення стосується місця реєстрації. Оформляти документи на куплене авто можна в будь-якому регіоні, незалежно від місця реєстрації покупця. Також слід знати, що нові правила дозволяють відмовитися від послуги зміни номерного знака. Для цього в заяві на перереєстрацію потрібно вказати бажання залишити колишній номер.

Перелік необхідних документів

Неважливо, купуєте ви легкові авто або мотоцикли , перелік необхідних документів виглядає приблизно однаково. Потрібні:

  • паспорти автовласника і покупця;
  • ідентифікаційний номер;
  • техпаспорт на транспортний засіб;
  • 3 примірники договору купівлі-продажу;
  • бланк-заява про взяття на облік.

При наявності на руках всіх необхідних документів процес реєстрації займе близько 2 годин. Після всіх необхідних процедур у вас на руках повинні бути нові номери, технічний паспорт і акт експертизи на відповідність номерів.

Читайте також:  Убивство дитини: підозрюваного відвезли в Одесу

Сума, в яку вам обійдеться оформлення машини, яка була у використанні, складе не більше однієї тисячі гривень.

Пройшовши всі етапи реєстрації, не забудьте отримати у продавця ключі від транспортного засобу і спокійно вирушайте в дорогу. Тепер ви офіційний власник оформленого автомобіля.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.