facebook

Арешт або застава на понад 1,3 млн грн: суд призначив запобіжний захід для франківчанки, яка напідпитку збила на BMW трьох людей

В Івано-Франківському міському суді обрали запобіжний захід для Тетяни Михайлової, що у нетверезому стані вчинила ДТП, в якій постраждали троє осіб.



На судове засідання прийшов начальник управління патрульної поліції Дмитро Міхалець із колегами.
Клопотання щодо обрання запобіжного заходу для Михайлової Тетяни Володимирівни розглядав голова міського суду суддя Тарас Антоняк. Як повідомив представник прокуратури, Михайлова обвинувачується у кримінальному правопопушенні за ч. 1 ст. 135 та ч. 2 ст. 286 ККУ (Завідоме залишення без допомоги особи, яка перебуває в небезпечному для життя стані і позбавлена можливості вжити заходів до самозбереження через малолітство, старість, хворобу або внаслідок іншого безпорадного стану, якщо той, хто залишив без допомоги, зобов’язаний був піклуватися про цю особу і мав змогу надати їй допомогу, а також у разі, коли він сам поставив потерпілого в небезпечний для життя стан; Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження).

Оскільки обвинувачена підозрюється у вчиненні тяжкого злочину, за яке передбачене покарання від 3 до 8 років ув’язнення, прокурор наполягав застосувати до неї запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Адвокат Михайлової зазначив, що ще не проводилися медекспертизи, просив врахувати, що підзахисна вчинила злочин через необежність, має двох маленьких дітей та просив визначити запобіжний захід у вигляді домашнтого арешту із заставою 64 тис. грн.

Сама Михайлова сказала тільки, що кається у вчиненому.  Відповідаючи на запитання прокурора, повідомила, що стосовно неї місяць тому було розпочате кримінальне провадження за порушення, пов’язані з її підприємницькою діяльністю: Михайлова займається оцінкою майна.

Тарас Антоняк оголосив ухвалу: призначити для Тетяни Михайлової запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 днів та призначив заставу 1 336 000 грн.

Читайте також:  Втік з родиною у теплі краї: Порошенко вкотре не прийшов на допит ДБР

Як повідомлялося раніше, вчора приблизно о 13:30  позашляховик BMW X5 на великій швидкості перетнув подвійну лінію, виїхав на зустрічну смугу і збив трьох людей, серед яких патрульний поліцейський, і втік з місця аварії.

За кермом автомобіля була 33-річна франківчанка, підприємець Тетяна Михайлова. Коли її затримали патрульні, жінка поводилась агресивно та лаялась. Згодом її освідчили на вміст алкоголю в крові. Тест виявився позитивним – 1,85 проміле, а водійка визнала, нібито випила 50 грамів коньяку, святкуючи перемогу на тендері. Двоє потерпілих внаслідок наїзду опинилися в реанімації, а патрульного прооперували.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.