facebook

В Івано-Франківську нардепи Соболєв та Семенченко розповіли про блокаду ОРДЛО та запропонували пограти з чиновниками у гру «Поясни, або звільняйся»

Вчора, 1 квітня, у готелі «Надія» народні депутати України від політичної партії «Об’єднання Самопоміч» Єгор Соболєв та Семен Семенченко провели відкриту зустріч з учасниками АТО та активістами Івано-Франківської області. Захід присвячений питанням блокування торгівлі з окупантами та включенням в ці процеси усіх небайдужих.

Як відмітив на початку зустрічі начальник Штабу блокади ОРДЛО Анатолій Виногородський, блокування продовжується та потребує акумулювання зусиль.

«Зараз ми створюємо мобільні групи для контролю переходів, які раніше використовувались контрабандистами. Основні залізнодорожні переходи перекриті. Ми нікуди не пішли та не збираємось йти», – відмітив Виногородський.

На сьогодні, каже Виногородський, перекрито 3 переходи: Попасна – Луганськ, Бахмут-Горлівка та Константинівка-Ясинувата.

За словами Семена Семенченка об’єднання волонтерів, добровольців та депутатів показали результат. Відтак нардеп подякував депутатами сільських, районних, міських та обласних рад та зазначив, що при зустрічі з активістами, координаторами і волонтерами домовились про координацію зусиль для боротьби з економічно, інформаційною та політичною окупацією України.

Зокрема, відмітив Семенченко, напередодні відбулась зустріч з трудовим колективом Бурштинської ТЕС.

«Подальша робота спрямовується на зменшення впливу російських олігархів на стратегічні об’єкти участки економіки України, на позбавлення від залежності від російських підприємств, до прикладу банківських сіток, та боротьбу з політичною окупацією», – зазначив Семенченко.

Народний депутат Єгор Соболєв наголошує, що блокада показала наскільки українська економіка та політика далі залежать від агресора.

Наскільки проросійські олігархи можуть прикидатися українськими, але по факту проводять російську політику тримають в заручниках державу, Парламент, Уряд і Президента в тому числі.

«Проти них є одна зброя, яка зроблена Євромайданом – е-декларації. Дуже важливо, щоб ми не дозволили вибити цю зброю з рук суспільства. Ви бачите, наскільки погано організована робота з адміністрування цього порталу, де мають збиратися усі декларації і оприлюднюватися для людей. Хочу звернути увагу на те, що насправді офіційним адміністратором цього порталу є спецслужба – Державна служба спеціального зв’язку. І вона несе відповідальність, що ключовий антикорупційний інструмент працює вкрай погано особливо тоді, коли мають оприлюднюватись декларації ключових посадовців. Друга їхні я атака це намагання перекласти з хворої голови на здорову, коли ні Президент, Уряд, Парламент не відповіли на запитання, як вони заробили свої статки, ніхто не притягнутий до відповідальності за незаконне збагачення, або брехню в деклараціях. нагадаю, що Президент не вніс у декларацію за 2015 рік свою іспанську віллу. І в цих умовах, коли ніхто не покараний, дуже важливо, щоб суспільство розібралось, що це спроба забрати найважливішу зброю яка є у людей проти корупціонерів», – наголосив народний депутат Єгор Соболєв.

Читайте також:  У Франківську провели “Аукціон солодощів”, щоб допомогти Оксані Кваснишин

Відтак Соболєв висловив пропозицію до мешканців Івано- Франківщини зіграти з посадовцями в просту гру «Поясни, або звільняйся».

«Я сам оприлюднив дані про те, як було зароблено майно моєї сім’ї, з розбивкою що і звідки отримувалось, – пояснює Єгор Соболєв. – Думаю, така відкритість власності має обернутися на відповідальність і тоді російський контроль, в тому числі над внутрішньою політикою, буде припинений».

Крім того нардеп Семенченко торкнувся теми «схеми Роттердам+», до якої, за його словами, мають відношення Порошенко, Гришак, Аваков та Ахметов.

«Загальна сума, на яку пограбували українців 15 міліардів. Під прикриттям промислових поставок йшли поставки контрафакту та контрабанди, це алкоголь, цигарки, медикаменти.Також це зброя та наркотики. Це ущерб для нашої моралі. Є маса інших бенефеціарів цієї схеми, я назвав основних. Ми готуємо заяву в Антикорупційне бюро. Проте розуміємо, що робити це можливо було лише з однієї причини коли влада країни пішла на торгівлю з окупантами», – зазначив Семен Семенченко.

На завершення нардепи закликали іванофранківців приєднуватися на захист своєї держави.

«Є не менш важлива війна тут, без активної участі людей справи блокаду в справу викриття декларантів нічого не відбудеться. Зараз час захищати свою державу», – резюмував Соболєв.

«Наш противник добивається того, щоб люди сиділи і у кращих випадках писали якісь коментарі в соцмережах. Щоб ми жили добре потрібно вставати з дивану», – додав начальник штабу блокади Анатолій Виногородський..

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.