facebook

Попри обіцянки, в Івано-Франківську досі немає майданчиків для вигулу собак

На сайті електронних петицій до міської влади з’явилася пропозиція у кожному мікрорайоні облаштувати декілька майданчиків для вигулу домашніх тварин.

Вперше про таку потребу у місті заговорили ще у 2013 році. Тоді комунальники якраз розробляли нові правила утримання собак і котів та програму поводження з безпритульними тваринами. Також передбачалося й облаштування кількох спеціальних місць і зон вигулу собак – обгороджених територій, де вони могли б бігати без повідків і намордників, пише Фіртка з посиланням на ЗК.

Як пояснював тоді теперішній керівник департаменту житлової, комунальної політики і благоустрою Михайло Смушак, визначити потенційно можливі для цього місця мали фахівці департаменту архітектури. Але вони зіштовхнулися з труднощами, бо такі майданчики можуть розташовуватись на віддалі не меншій ніж 50 метрів від житлової і громадської забудови, а відшукати придатні для цього території з урахуванням цієї норми у межах сформованих забудов вкрай важко.
Планувалося, що майданчики для вигулу тварин мали б бути площею 400-500 квадратних метрів, з піщаною основою, обгороджені сіткою висотою у два метри. Кошти на їхнє облаштування комунальники пропонували передбачити ще у бюджеті 2016 року. Однак і досі в Івано-Франківську справа до цього не дійшла.

Втім, теоретично домашніх тварин у місті можна вигулювати будь-де, де це не заборонено, але з дотриманням певних вимог. Що стосується собак, то їх треба вигулювати лише на повідку, а собак великих порід і тих, що визнані потенційно небезпечними, – на короткому повідку довжиною не більше 1,2 метра і обов’зково у наморднику. Саме так передбачають правила утримання собак і котів у Івано-Франківську.

Цікаво, що цим же документом міська влада фактично заборонила собакам… гавкати вночі. Правилами передбачено, що власники собак, які проживають у багатоквартирних будинках, повинні забезпечувати тишу і попереджувати гавкіт своїх чотирилапих друзів з 22.00 до 8.00.

Читайте також:  Жорстокі напади бродячих собак в Бердянську: постраждали юнак і дитина

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.