facebook

Понад 2 гектари крутих карпатських схилів засадили новими деревами (фото)

Весняне лісовідновлення у Вигодському лісгоспі продовжується.

Сьогодні лісокультурниці разом працівниками Людвиківського лісництва виїхали у для висаджування лісу на одні з найскладніших ділянок у цілому лісгоспі.

Ці ділянки загальною площею 2,3 га, знаходяться на надзвичайно стрімкому схили, і цей схил суцільно вкритий брилами каміння.

Ліс на цих ділянках зрубаний у 2015 році, природнє поновлення тут практично відсутнє, тому лісівники відновлюють ці ділянки, створюючи нові культури бука, ялиці, ялини, загальною кількістю понад десять тисяч штук. Усі саджанці були вирощені у власному лісонасіневому центрі Шевченківського лісництва.

Лісничий Людвиківського лісництва Павлик Михайло Осипович каже, що цієї весни у його господарстві планують висадити близько п’ятидесяти тисяч сіянців лісових культур, у 8 ділянках, на загальній площі 10,1 га.

У державному підприємстві «Вигодське лісове господарство» цьогоріч планують провести лісовідновлення на площі 84,4 га, де буде посаджено майже 361,4 тис. шт. сіянців дерев основних лісоутворюючих порід, з них майже 50 тис шт. це модринові сіянці.

Щорічно обсяги лісовідновних робіт на землях державного лісового фонду лісгоспу становить більше 400 га.




Читайте також:  На Калущині двоє дітей пішли в ліс та заблукали

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.