facebook

В Івано-Франківську говорили про раціональне використання антибіотиків

З 2010 року під егідою Міністерства охорони здоров’я України за підтримки Національної академії післядипломної освіти України проводяться щорічні цикли науково-практичних семінарів для лікарів різних спеціальностей.

У 2017 році група компаній “МедЕксперт” розпочав новий цикл “Раціональне використання антибіотиків в сучасному світі”, який проходить в форматі телемостів. Такий захід відбувся, 31 березня, в приміщенні готелю «Надія», в якому взяли участь представник п’яти міст України: Києва – Львова – Івано-Франківська – Рівного – Житомира.

Метою даного проекту є підвищення професійного рівня лікарів різних спеціальностей у рамках програми удосконалення фаху лікарів в кожному обласному центрі України за участю провідних фахівців України.

Вітаючи учасників семінару проректор з науково-педагогічної роботи НМАПО імені П.Л.Шупика, доктор медичних наук Олександр Толстанов розповів про стратегію боротьби з антирезистентністю в Україні.

Проблема стійкості збудників інфекцій до протимікробних препаратів набула у сучасному світі настільки важливого значення, що розглядається розвиненими країнами, як загроза національній безпеці.

Як зазначалося, ще у 2001 році ВООЗ оприлюднила Глобальну стратегію із стримування стійкості до антимікробних препаратів, яка спрямована на забезпечення гарантій ефективності таких життєво важливих препаратів, як антибіотики не лише для нинішнього покоління людей, а й для наступних.

Через 10 років – 2011 рік оголошено ВООЗ роком боротьби із антибіотикорезистентністю, гаслом якого стало «Якщо сьогодні не вжити заходів – завтра нічим буде лікувати».

Читайте також:  На вулиці Мазепи зіткнулись позашляховик та мікроавтобус. ФОТО

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.