facebook

УКРОП вимагає негайної ротації складу НКРЕКП та звільнення її голови через запровадження абонплати за газ

УКРОП вимагає негайної ротації складу НКРЕКП та звільнення її голови Дмитра Вовка через запровадження абонплати за газ.

Голова Національної комісії, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, Дмитро Вовк має бути негайно знятий з посади, а склад регулятора – замінений.

Про це йдеться в заяві УКРОПу щодо звільнення енергетичної сфери від впливу олігархів, опублікованій на офіційному сайті політсили. У партії висунули таку вимогу у зв’язку з рішенням Нацкомісії про запровадження з 1 квітня абонплати за підключення до газових мереж, унаслідок чого середній рахунок за споживання палива має зрости у 2-5 разів, передусім для тих, хто не має лічильника, використовує газ лише для приготування їжі та користується послугами невеликих газорозподільних компаній.

«Найбільш відчутно ця новація вдарить по найбідніших громадянах, яких в Україні, за оцінками ООН, 60%», – йдеться в документі.

В УКРОПі переконані: запроваджуючи плату за підключення до газових мереж, регулятор дасть змогу більше заробити облгазам, значна частина яких належить олігарху Дмитру Фірташу. Їхня загальна виручка цього року завдяки вказаній новації має зрости до 24,15 млрд грн.

«Мотивуючи таке рішення начебто необхідністю підвищити прозорість тарифоутворення та стимулювати громадян економити паливо, регулятор насправді вкотре подбав про інтереси олігархів, які фактично монополізували забезпечення населення не лише електрикою, а й газом», – підкреслили в УКРОПі.

Українці не повинні сплачувати абонентську плату, оскільки газові мережі належать не облгазам, а державі, й будувалися та обслуговуються вони коштом платників податків. Так само люди не мають платити з власної кишені за встановлення квартирних газових лічильників, адже витрати на це вже закладені в тариф на газопостачання.

Однак через безкарні та, ймовірно, санкціоновані згори схеми НКРЕКП споживачів фактично змушують сплачувати за все це двічі, наголосили в партії.

Читайте також:  Порошенко оприлюднив основну мету Операції Об'єднаних сил

«УКРОП вважає такі дії НКРЕКП та влади, що їх покриває, шкідницькими. Ми вимагаємо скасувати відповідні постанови Нацкомісії, якими запроваджується абонентська плата за газ, і наполягаємо на проведенні невідкладної ротації складу регулятора та звільненні голови Нацкомісії Дмитра Вовка.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.