facebook

Опалення для франківців подорожчає з 1 травня

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, 31 березня ухвалила рішення про зростання тарифу на опалення для населення з 1 травня. Як, пояснив заступник директора ДМП “Івано-Франківськтеплокомуненерго” Ігор Угриновський, ціна за одну гігакалорію теплової енергії зросте більш, ніж у два рази.

ошг


Він повідомив, що тарифи для населення, прийняті Національною комісією, встановлені на рівні 491, 86 гривень, при діючих зараз 227, 72 гривень за 1 Гкал.

“Теплокомуненерго надає населенню послуги централізованого опалення, що розраховується за двоставковим тарифом. Повну вартість та структуру тарифу комісія ще не оприлюднила. Тому більш детальніше при тарифи, які діятимуть з першого травня для населення, буде повідомлено пізніше”, – зазначив Ігор Угриновський.

Як відомо, ціна на газ і оптовий тариф зросли вже 1 квітня. Тобто впродовж місяця “Теплокомуненерго” доведеться платити за газ за новими тарифами, а надавати послуги – за старими. Збитки, які виникнуть, повинні покриватися з бюджету.

“Згідно з діючим законодавством, при умові регулювання тарифів, що не забезпечують собівартість послуг, визначається різниця в цінах, яка покривається за рахунок буджету. В залежності від установи, яка корегує тарифи – місцевого чи державного”, – повідомив Ігор Угриновський.

джерело http://www.galka.if.ua/opalennya-dlya-frankivtsiv-podorozhchaye-z-1-travnya/

Читайте також:  “Яма на ямі”: водії казяться через стан дороги Долина-Хуст. ВІДЕО

Шукайте деталі в групі Facebook