facebook

Вихованець Залучанського інтернату який хворієтуберкульозом потрапив до психлікарні – хлопцеві потрібна допомога

Вихованця Залучанського інтернату перевели до обласної психіатричної лікарні №2. У Сашка запідозрили закриту форму туберкульозу.

Як розповів Репортеру керівник “Української благодійницької мережі” Василь Футерко, таке направлення Сашкові дала фтизіатр Снятинського району.

“У тій психлікарні є відділення для хворих на туберкульоз, – говорить Футерко. – Я говорив з лікарем, і навіть якби у Сашка була закрита форма туберкульозу, його можна лікувати у дитбудинку. Але бактеріологічного аналізу йому не робили. У нього важка форма ДЦП і майже лежачий спосіб життя, а це могло дати неінфекційну легеневу хворобу”.

Василь Футерко наголошує, що умови утримання пацієнтів в обласній психіатричний лікарні № 2, що у селі Підмихайлівці Рогатинського району, – вкрай погані. Він оприлюднив звіт комісії Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини про результати відвідування обласної психіатричної лікарні №2, складений представниками.

“Молодший медичний персонал не здійснює належного догляду за хворими (як приклад, вони лежать на мокрих матрацах), – повідомляють у звіті. – При спілкуванні з пацієнтами було встановлено, що у кожному відділенні лікарні є пацієнти, які перебувають у цьому закладі досить тривалий час, навіть більше 30 років. У зв’язку з цим відбувається фальсифікація медичної документації пацієнтів (умовна виписка та повторна госпіталізація до лікарні). …У відділенні №1 було відсутнє гаряче водопостачання. Пацієнти, зі слів персоналу, приймають водні процедури у бані один раз на два тижні, але пацієнти цей факт заперечували. Підтвердженням цього був неохайний вигляд пацієнтів та неприємний запах поту та сечі”.

У січні там вже помер хлопець із Залуччя, якому теж діагностували туберкульоз. Тож Василь Футерко наполягає на тому, що Сашка Корнелюка – вихованця Залучанського інтернату і волонтера “Дому Сірка” – потрібно забрати з психлікарні.

Читайте також:  ВІЛ-СНІД вражає на Прикарпатті молодь від 15 до 24 років

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.