facebook

Прикарпатські військові розповіли, як вони відловлюють призовників-ухилянтів

У середу, 12 квітня, у залі нарад Івано-Франківського обласного військового комісаріату відбувся брифінг військового комісара обласного військового комісаріату полковника Володимира Ярмошука.

Під час зустрічі розглянули питання щодо особливостей військової служби у резерві, проходження зборів резервістами Прикарпаття у 2017 році, ходу призову на строкову військову службу навесні цього року, перспектив та переваг військової служби за контрактом у Збройних силах України, особливостей прийому на військову службу за контрактом учасників АТО, повідомляє WestNews.

З початку весняного призову на медичну комісію за повісткою не з’явилися понад тисячу призовників. Про таке повідомив старший офіцер відділу комплектування військкомату майор Назар Камець.

“У людей немає почуття відповідальності, немає патріотизму. Наше завдання – змінити це у їхніх головах”, – каже пан майор.

“Ще раз наголошую – призовників у зону АТО не відправляють. Вони несуть службу на складах, арсеналах та навчальних центрах. Тому батьки – не бійтеся відправляти своїх дітей до війська. Там вони змужніють”, – додав він.

Майор наголосив: по тим, хто ухилятиметься від строкової служби, працюватиме нацполіція.

“Ми їх ловимо і привозимо на медичну комісію. Ловимо вдома, на роботі. Все це згідно із законодавством”, – додав військовий комісар полковник Володимир Ярмошук.

До слова, протягом весняного призову на Прикарпатті планують призвати 450 чоловік. На даний момент призвали вже 65 чоловік. Сьогодні вже друга відправка – 45 чоловік.

В ході виконання призову всього на засідання призовних комісіях в районах та містах буде викликано більше 16 тисяч людей.

Читайте також:  Нові правила для призовників в Україні: кого торкнуться зміни у військовому обліку

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.