facebook

ОМОН з вертольотами і собаками нагрянув з обшуком у 20 будинків кримчан

Моніторингова група Кримської польової місії з прав людини перевірила інформацію про обшуки, які пройшли в різних селах Криму 2-3 квітня.




1428332136-7388

За цей період, за даними правозахисників, обшукали 20 будинків кримчан.

Як з’ясували представники місії, 2 квітня в селище Журавки приїхало 5 автобусів, 10 легкових поліцейських машин і 5 УАЗів. У всіх перебували люди з автоматами, собаки і «ОМОН». Над селищем літали вертольоти, стверджують правозахисники.

«Людей і всі машини зупиняли з метою перевірки документів. Жителі свідчать про «диференційований підхід» – у людей слов’янської зовнішності тільки перевіряли документи, кримських татар іноді супроводжували до будинку і проводили там «огляд». У деякі будинки представники силових структур заходили без понятих. У такому випадку обмежувалися оглядом без обшуку», – повідомили у Кримській польовий місії.

За інформацією правозахисників, повноцінний обшук у цей день провели в 10 будинках. Аналогічна ситуація сталася 3 квітня в селищі Яскраве Поле, де з 9 ранку також провели обшук в 10 будинках.

джерело http://www.unian.ua/society/1064252-omon-z-vertolotami-i-sobakami-nagryanuv-z-obshukom-u-20-budinkiv-krimchan.html

Читайте також:  Лавров заявив, що Зеленський у Парижі "відмовлявся" від розведення сил на Донбасі

Шукайте деталі в групі Facebook