facebook

В полоні у сепаратистів залишаються 400 людей

Влада ДНР віддала не всіх полонених українських силовиків, заявили в СБУ.

1605959




За даними Служби безпеки України, в полоні у сепаратистів на Донбасі перебувають близько 400 громадян України і влада продовжує процес обміну полоненими у форматі “всіх на всіх”. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив радник голови СБУ Маркіян Лубківський.

З його слів, влада самопроголошеної Донецької народної республіки віддала не всіх полонених силовиків.

“Не відповідає дійсності й інформація, що мовляв “16 військових, яких вони сьогодні віддали українській стороні були останніми полоненими військовими на території т.зв. ДНР”. Ми розраховуємо на повернення ще близько 400 наших співвітчизників”, – написав Лубківський.

Радник голови СБУ зазначив, що українська сторона “дотримується в питанні повернення додому наших солдатів, офіцерів, цивільних осіб принципу “всіх на всіх”. Але водночас останній повноцінний двосторонній обмін відбувся наприкінці лютого.

Нагадаємо, раніше президент України Петро Порошенко повідомив про звільнення з полону 16 українських військовослужбовців.

У ДНР зазначили, що передача відбувалася в односторонньому порядку – це не був обмін.

Загиблих треба поховати. “Донбас” показав, як обмінював тіла військових

Другий президент України (1994-2005 роки) Леонід Кучма заявляв, що обмін полоненими з сепаратистами наразі призупинено. З його слів, Україні необхідно створити окремий орган, який би займався питаннями обміну заручниками

Про призупинення обміну полоненими 5 квітня заявили в самопроголошеній ДНР.

21 лютого з полону були звільнені 139 військових. Зі слів сепаратистів, силовики передали 18 прихильників ЛНР і 36 ДНР. Серед звільнених чотири жінки.

Відтоді обмінів полоненими не було, за винятком поодиноких випадків домовленостей.
За матеріалами: Корреспондент.net

Читайте також:  Банди терористів "ДНР" грабують місцевих і мародерствують, - "ІС"

Шукайте деталі в групі Facebook